Connect with us

Pregled

Netko je očekivao da će kolekcionar partizanskih filmova biti smijenjen?

Objavljeno

-

Ima onih koji su zaista vjerovali da će Goran Radman biti smijenjen, nema ih puno, no, ima ih oko deset u Hrvatskoj, takvi su, naravno, zaboravili da je Radman postavljen kako nikad ne bi bio smijenjen. Nije on tamo stigao voljom onih koji ga prisilno financiraju, dakle, građana.

Uostalom, zašto smijeniti čovjeka koji izvrsno radi svoj posao? Svaki tjedan imamo barem jedan partizanski film i tri ‘izvrsna’ srpska filma. Hrvatska televizija zaista podsjeća na televiziju o kakvoj je Radman sanjao, dakle, na partijsku ubožnicu koja se financira novcem hrvatskih građana i koja je mentalno te svjetonazorski zaglavila u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća što je Radmanov ideal prave javne televizije. Nije li to i sam priznao?

Nisu svemoćnog glavnog ravnatelja postavili ovi koji ga žele smijeniti niti će ga oni mijenjati, iluzija je bila očekivati da bi se nešto drugo moglo  dogoditi s obzirom da skandal ravnatelj već mjesecima puni novinske stupce, bilo kroz svoje prijetnje onima koji su ga ‘nanjušili’, bilo kroz navodne afere koji se vezuju uz njega, bilo kroz afere drugih zbog čega se također traži njegova odgovornost. Srećom pa u Hrvatskoj postoje izbori, ono što je s režimom došlo, s režimom će i otići.

Kad nije smijenjen nakon što je povjerenstvo ustvrdilo da se radi o sukobu interesa, kada su se kumovi po tekućoj vrpci doseljavali u katedralu zloduha, zašto bi bio smijenjen danas nakon što su mu podršku dali oni koje je direktno ili indirektno sam postavio za svoje pobočnike? Afere će se ionako brzo zaboraviti, kako to već u Hrvatskoj ide, u državi u kojoj nikada niti jedna afera nije do kraja rasvijetljena?  Sanader, kažu neki? Što mi zapravo znamo o pravim Sanaderovim grijesima, a ne znamo o grijesima njegovih medijskih jataka?

Ukoliko je zaista točno da je Radman na Hrvatsku televiziju došao kao plod ljubavi Josipovića i Milanovića, dvojice najmoćniji ljudi u zemlji, onda je jasno da će Radman otići tek nakon što ga oba krila partije odluče smijeniti, no, prije nego što razbaštine Radmana naći će već zamjenu koja neće osramotiti sva ona postignuća koja je Radman dosegnuo u čitavom ovom cirkusu od javne televizije. Građani? Oni, kao i uvijek, uživaju na koji se način upravlja njihovim dobrom.

Radman opstaje i ostaje, no, zato će po ‘tamburi’ dobiti oni koji su otkrili afere. I Hrvatska ušla u Europsku uniju?

tinolovka

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas