Connect with us

BiH

Neum – propali pregovori o izbornoj reformi?

Objavljeno

-

Večernji list saznaje da su propali pregovori o izbornoj reformi u BiH. Stranci koji su pokušali ujednačiti stavove domaćih lidera, povlače se iz pregovora. O izmjenama Izbornog zakona sada nastavljaju pregovarati domaći političari.

Kako doznaje Večernji dogovora nema niti oko načina biranja članova Predsjedništva BiH niti popunjavanja Doma naroda.Sugovornik Večernjaka ustvrdio je kako je laž da se uopće razgovaralo oko promjene uloge federalnog Doma naroda što je kao informaciju plasirao dio bošnjačkih medija.

“O tome se uopće nije konkretno razgovaralo, a Hrvatima ne pada na pamet pristati na ograničenu ulogu Doma naroda. Mi ne želimo da se Federacija BiH pretvori u Republiku Srpsku”, rekao je izvor koji je zatražio da ga se ne imenuje.

Stranke okupljene oko HNS-a BiH predložile su i od tome nemaju namjeru odustati da se članovi Predsjedništva BiH biraju uz elektorski model s dvije liste iz Federacije BiH, kao i da se izaslanici za državni Dom naroda biraju po sadašnjem modelu.

Prijedlog HNS-a koji bi uključivao i izmjene Ustava BiH omogućava svim predstavnicima manjina da se kandidiraju na pozicije u Predsjedništvo BiH i Dom naroda BiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari