Connect with us

U Neumu službeno započeo NAFF

Published

on

naff-neum-2014-otvaranjeU ugodnom ambijentu dupkom ispunjene terase hotela ‘Sunce’ u Neumu, sinoć je otvoren deveti Festival animiranog filma, NAFF 2014. Kao najbolji uvod u pet razigranih dana NAFF-a, priusutne su na samom početku svojim vještinama pozdravile Mostarske mažoretkinje, a potom i vrsnim glasovima, članice klape ‘Neum’.

Ispred Fondacije za kinematografiju FBiH koja je jedan od dugogodišnjih pokrovitelja NAFF-a, animirani auditorij festivala pozdravio je i član upravnog odbora ove fondacije, Ivo Čolak. Čolak je pritom istaknuo važnost, ali i status koji ovaj festival iz godine u godinu potvrđuje.

A “nogom o ploču”, potvrdili su to i uvijek zanimljivi lindžaši iz HKUD ‘Neum’ koji su tradicionalnim plesom pozdravili i povezali Festival sa njegovim gostima.

Nažalost, isto nije učinio nitko ispred Općine Neum; doduše, načelnik se ispričao zbog službenog puta, no nejasno je zašto to u njegovo i ime Općine nije učinio nitko drugi. Nemogućnost dolaska zato nije spriječila američkog atašea za kulturu u BiH, Erica Catalfamoa da festival podupre kratkim video klipom kojega je snimio, te poslao organizatorima.

Na samom kraju, prisutnima se kratkim prigodnim govorom obratio i Direktor festivala Jurinko Rajič, a riječima “neka festival počne” oskarovka i ovogodišnja predsjednica žirija, Joan Gratz, izražavajući očito zadovoljstvo što se našla u Neumu, vidjela i taj djelić mora svijeta, tako draga lica u publici, susrela mnoge autore, izrazivši zahvalnost organizatoru što ju je pozvao, istaknuvši čast što ju je dopalo predsjedanje žirijem tako važne manifestacije i službeno pokrenula kotač festivala.

Napomenimo još samo, kako je sinoć prikazano i prvih sedam filmova iz natjecateljske konkurencije nakon čega je uslijedila zabava na ljetnoj terasi hotela ‘Sunce’, priopćeno je iz organizacijskog tima.

bljesak.info / kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari