Pratite nas

Iz Svijeta

Neuspjela pljačka milijuna eura na talijanskoj autocesti

Objavljeno

na

Skupina pljačkaša je na autocesti blizu Milana postavila noćnu zasjedu oklopnom vozilu koje je prevozilo nekoliko milijuna eura, ali se vozač uspio probiti kroz blokadu koju su mu postavili pljačkaši – dva kamiona, zapaljene automobile i čavle posute po cesti.

Napad se dogodio na autocesti A1, koja povezuje Milan i Napulj, kasno u utorak oko 20 kilometara od Milana, prenijela je novinska agencija ANSA u srijedu.

Oklopno vozilo zabilo se u dva kamiona koje su postavili pljačkaši kako bi blokirali put vozilu, ali se vozač uspio izvući i stati kod obližnje benzinske postaje gdje je pronašao policijsko patrolno vozilo.

Vozač je izbjegao i preostale prepreke koje su postavili kriminalci: čavle i nekoliko gorućih automobila.

Tri kilometra autoceste bilo je zatvoreno nekoliko sati kako bi vlasti mogle očistiti put.

Normalni promet nastavio se oko 9 sati ujutro.

Tvrtka Battistolli koja je vlasnik oklopnog vozila rekla je da nitko nije ozlijeđen, prenosi ANSA.

Sličan, također neuspješan, napad dogodio se na istoj autocesti 2014. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Hessen: Stažistici u sudu zabranjeno nošenje marame

Objavljeno

na

Objavio

Njemački Ustavni sud u Karlsruheu potvrdio je u četvrtak zabranu nošenja marame jednoj sudskoj pripravnici u saveznoj zemlji Hessen a odluka je obrazložena vjerskom neutralnošću u sudnici.

“Zbog svjetonazorne i vjerske neutralnosti države, vlasti mogu zabraniti nošenje marame iako to zadire u vjerska prava pojedinca”, stoji u priopćenju Drugog senata ustavnog suda Njemačke u Karlsruheu.

Time je odbijena žalba jedne pripravnice marokanskog porijekla kojoj je tijekom pripravničkog staža bilo dozvoljeno nošenje marama ali ne i u sudnici gdje pripravnica, kako je objašnjeno u odluci Ustavnog suda, “predstavlja državu”.

Pripravnica je zato tijekom procesa kojima je nazočila u sklopu svog pripravničkog staža, morala sjediti u prostoru za posjetitelje a ne za sudačkim stolom kao ostali kolege.

Slična pravila kao i u Hessenu na snazi su i u pravosudnim ustanovama ostalih njemačkih saveznih zemalja.

Isto tako je u većini saveznih zemalja zabranjeno nošenje marama učiteljicama u javnim školama. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Rusija pokusno ispalila nadzvučni projektil Zircon

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Novi hipersonični projektil može dostići brzinu devet puta veću od brzine zvuke, Putin tvrdi da za njega nema obrane

Rusija je pokusno ispalila novi nadzvučni projektil Zircon s putanjom leta duljom od 500 kilometara, objavili su u četvrtak državni mediji.

Pokus je izveden prošli mjesec, a projektil koji je ispaljen s fregate u Barentsonovu moru pogodio je cilj na kopnu u vojnom području na sjevernom Uralu, objavila je novinska agencija TASS.

Pomorski projektil Zircon, namijenjen brodovima i podmornicama, trebao bi postići brzinu od oko 9 macha s dometom većem od 1000 kilometara.

Ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo je razvoj nove generacije projektila za koju je rekao da može savladati svaku obranu. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari