Connect with us

Događaji

Neven Kovačić osuđen zbog napada na Ružicu Ćavar na Cvjetnom trgu

Objavljeno

-

Zbog incidenta koji se zbio 20. rujna 2014. godine na Cvjetnom trgu tijekom održavanja prosvjednog skupa “Skup razuma 2” kada je Neven Kovačić (60) udario Ružicu Ćavar (79), koja je potom pala i slomila ruku, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu donesena je nepravomoćna presuda za nanošenje teške tjelesne ozljede piše Jutarnji list

Zadranin Kovačić, inače turistički djelatnik, osuđen je na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje, te mora nadoknaditi i 1800 kuna sudskih troškova.

Optužnica ga je teretila da je kobnog dana tijekom skupa, s ciljem da teško ozlijedi Ružu Ćavar koja je s ograde crkve ‘Svetog Preobraženja’ skidala transparent, dotrčao do nje te je udario “dlanom” po licu.

Ružica Ćavar je pala i slomila lijevu nadlaktičnu kost s utiskivanjem ulomaka, a Kovačić je zaradio kaznenu prijavu.

Ne smatra se krivim:

“Noć prije prosvjeda loše sam spavao i bio sam psihički disponiran zbog problema i prehlade koju sam imao. Taj dan nisam znao gdje je skup pa sam otišao na Trg bana Jelačića, odakle sam otišao trčeći do Cvjetnog. Fizički i psihički sam bio uzbuđen, a kad sam vidio da netko ruši transparent ‘sekularna Hrvatska’, to je u mom mozgu stvorilo veliko uzbuđenje jer ne mogu shvatiti da netko može rušiti takav transparent. Točno je da sam gospođi opalio šamar, ali nisam imao saznanja o njezinoj dobi kao niti spolu jer se sve dogodilo u sekundi”, opisao je sutkinji okrivljeni Kovačić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas