Neven Kovačić osuđen zbog napada na Ružicu Ćavar na Cvjetnom trgu

8
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zbog incidenta koji se zbio 20. rujna 2014. godine na Cvjetnom trgu tijekom održavanja prosvjednog skupa “Skup razuma 2” kada je Neven Kovačić (60) udario Ružicu Ćavar (79), koja je potom pala i slomila ruku, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu donesena je nepravomoćna presuda za nanošenje teške tjelesne ozljede piše Jutarnji list

Zadranin Kovačić, inače turistički djelatnik, osuđen je na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje, te mora nadoknaditi i 1800 kuna sudskih troškova.

Optužnica ga je teretila da je kobnog dana tijekom skupa, s ciljem da teško ozlijedi Ružu Ćavar koja je s ograde crkve ‘Svetog Preobraženja’ skidala transparent, dotrčao do nje te je udario “dlanom” po licu.

Ružica Ćavar je pala i slomila lijevu nadlaktičnu kost s utiskivanjem ulomaka, a Kovačić je zaradio kaznenu prijavu.

Ne smatra se krivim:

“Noć prije prosvjeda loše sam spavao i bio sam psihički disponiran zbog problema i prehlade koju sam imao. Taj dan nisam znao gdje je skup pa sam otišao na Trg bana Jelačića, odakle sam otišao trčeći do Cvjetnog. Fizički i psihički sam bio uzbuđen, a kad sam vidio da netko ruši transparent ‘sekularna Hrvatska’, to je u mom mozgu stvorilo veliko uzbuđenje jer ne mogu shvatiti da netko može rušiti takav transparent. Točno je da sam gospođi opalio šamar, ali nisam imao saznanja o njezinoj dobi kao niti spolu jer se sve dogodilo u sekundi”, opisao je sutkinji okrivljeni Kovačić.

facebook komentari

 • Agromentum

  Ako se ne smatra krivim, onda je slučaj za psihijatriju. Da je transparent skidao netko od 100 kila ne bi mu se “sve dogodilo u sekundi”.

 • Sivooki

  Ovakvu izjavu kao obranu može prihvatiti samo netko sličan njemu.
  Da mi je znati koliko bi dobio da je srušio Teršeličku ili Sarnavku.
  Usput, za njih doista “u sekundi” ne bi znao kojeg su spola.

 • Malleus_Haereticorum

  „…to je u mom mozgu stvorilo veliko uzbuđenje jer ne mogu shvatiti da netko može rušiti takav transparent“

  Eto, doznasmo da dotični ima mozak. Dakle, njegov MOZAK se je jako uzbudio, ali ON nije mogao shvatiti to što nije mogao. Valjda je trebao reći da njegov mozak nije mogao shvatiti, kad već razlikuje sebe od svoga mozga. Trebalo bi pravosudnim organima predložiti da dotičnog oslobode, a da osude samo njegov mozak. Ne bih imao ništa protiv da zatvore njegov mozak na godinu dana, a njega da puste na miru. Što će mu mozak?

 • Maks

  Sad ga moze fino tuziti za odstetu , mora placati cijeli zivot.

 • Lilith

  Haha.. vrlo zanimljiv, sarkastičan a istovremeno tužno istinit komentar! Tako je

 • Sivooki

  Trebala bi. Samo taj jezik on razumije. Ali, ona je kršćanka katolkinja, pa sumnjam daće to učiniti….

 • Maks

  Drugcije ne ide.

 • lijooo ,de znaš li ti jel općina Široki organizira autobuse za Vukovar?