Connect with us

Politika

Nevenko Barbarić (HDZ): Očekivanja Mostaraca od nove vlasti su velika

Objavljeno

on

Saborski zastupnik Nevenko Barbarić (HDZ) pozdravio je u srijedu izbor dr. Marija Kordića za mostarskog gradonačelnika i naglasio kako su očekivanja od njega i nove gradske vlasti „s pravom velika“.

“Početak 2001. godine Mostarcima je vratio nadu, oni s pravom očekuju da profunkcioniraju gradske službe, očekuju gospodarski napredak, nova radna mjesta, bolje uvjete života“, rekao je Barbarić u saborskoj raspravi na slobodnu temu, podsjetivši da su Mostarci nakon 12 godina izabrali novi saziv gradske vlasti.

Nakon otezanja s objavom izbornih rezultata, za gradonačelnika Mostara u trećem krugu glasovanja Gradskog vijeća izabran je kirurg Mario Kordić (49), kandidat HDZ BiH koji se do prosinačkih izbora nije aktivno bavio politikom.

Nudi se konsenzus, suradnja, Mostar je bio i bit će multietnički grad, grad svih njegovih stanovnika, neovisno o vjeri, naciji i političkom opredjeljenju, rekao je Barbarić.

Hrvoje Zekanović (Klub Hrvatskih suverenista) prozvao je europsku administraciju za nesposobnost u nabavi cjepiva protiv covid-19.

Najbolji primjer europske nesposobnosti je (ne)nabava cjepiva, cijepe se Izraelci, Amerikanci, Kinezi, čak i neke afričke države i Srbi, no EU ima problema sa nabavom cjepiva, procijepila je „strahovito“ malo stanovništva isključivo zbog nesposobne administracije, rekao je Zekanović.

S druge strane, dodao je, imamo placebo efekt gdje nas se stalno uvjerava da je ta EU sjajna, bez obzira na gospodarske pokazatelje, rast broja nezaposlenih, migrante koji i dalje dolaze. „Ali, EU je sjajna i u Hrvatskoj je sjajno, jer to kaže Vlada Andreja Plenkovića, Ursula von der Layen i Charles Michel, a zapravo ništa ne funkcionira“, rekao je.

Pozdravio je izjavu ministra zdravstva Vilija Beroša da se razmišlja o nabavi ruskog cjepova prije nego ga odobri EMA, ali i ustvrdio kako i to govori o nesposobnosti i neučinkovitosti EU.

Cjepivo Sputnik, koje je bilo ogovarano, odjednom postaje dobro, EMA još dozvolila da dođe na europsko tržište, ne jer je to loše cjepivo, nego jer postoji diplomatski rat Bruxellesa i Moskve, rekao je zastupnik.

Pozvao je sve koji se zauzimaju za zaštitu života od začeća da se pridruže molitvenoj akciji „40 dana za život“ ispred bolnica.

Troskot: Vlada neadekvatno pristupila odlukama koje je sama donijela

Zvonimir Troskot (Most) Vladu je prozvao zbog odnosa prema ugostiteljskim objektima.

Ti su objekti zatvoreni tri mjeseca bez adekvatnih potpora, kasne one za prosinac, neadekvatno ste pristupili odlukama koje ste sami donijeli, poručio je Vladi.

Zapitao se zar ne bi bilo logično da je Vlada cijelo vrijeme dopuštala ugostiteljima da prodaju za van, a ne da je dopustila da kiosci, pekarnice, benzinske crpke preuzmu posao ugostitelja.

Otvorite ugostiteljske objekte i pustite teretanama da normalno rade, pozvao je zastupnik, zapitavši se kako je moguće da u shopping centrima i tramvajima bude čovjek na čovjeku, a ugostiteljima se ne dopušta da otvore svoje prostore.

Više od 11 tisuća ljudi u ugostiteljskom sektoru je ostalo bez posla, rekao je Troskot, ističući kako nema epidemiološkog opravdanja zašto kladionice mogu raditi, a kafići ne.

Premijer je očito potrebnijim smatrao da je ljudima potrebnija kocka, od stvaranja kroz rad i druženja kroz kavu, rekao je Troskot. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari