Pratite nas

Još jedna sjednica plenuma u Mostaru

Objavljeno

na

Oko 80 građana okupilo se i danas na Španjolskom trgu u Mostaru čime su još jedanput iskazali svoje nezadovoljstvo socijalnom i ekonomskim stanjem.

”Danas smo Skupštini HNŽ-a uručili peticiju s 3685 validnih potpisa i dali smo im deset dana da se očituju o svemu”, kazao je u izjavi za novinare glasnogovornika Plenuma građana Mostara Feđa Fajić, poručivši kako će ostati ustrajni u svojim zahtjevima.

Pored ostavke Vlade HNŽ-a i smanjenja paušala, Plenum traži i usklađivanje njihovih plaća s radničkim plaćama, usvajanje zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i obitelji s djecom na razini HNŽ-a.

Također, traži se službeno izvješće županijskog MUP-a o prosvjedima u Mostaru i aktivnostima koje poduzimaju u procjeni sigurnosnog stanja u HNŽ-u kao i imena svih osoba koje su priovede na informativne razgovore te koje su kažnjenje novčano ili je protiv njih pokrenut kazneni postupak.

Iduća sjednica Plenuma, po Fajićevim riječima, vjerojatno će biti održana u subotu ili nedjelju, o čemu će javnost biti obaviještena na vrijeme.

Prosvjedi se nastavljaju i sutra na Španjolskom trgu u Mostaru, s početkom u 17 sati.

Fena

facebook komentari

Hrvatska

Ministarstvo obrane završilo je preporuku za izbor najbolje ponude za nabavu borbenih aviona

Objavljeno

na

Objavio

Ministar obrane Damir Krstičević potvrdio je da je stručno Povjerenstvo Ministarstva obrane odabralo najbolju ponudu prilikom nabave višenamjenskih borbenih aviona.

Prije konačne odluke Vlade, mišljenje povjerenstva moraju potvrditi Saborski odbor za obranu i Vijeće za obranu.

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Tomo Medved: Vlada je jasno rekla, nema osnove za tužbu logoraša

Objavljeno

na

Objavio

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved danas je u Ministarstvu hrvatskih branitelja održao konferenciju za novinare.

Komentirao je tužbu, čije su podizanje protiv Republike Hrvatske najavili bivši logoraši iz BiH. “Vrlo jasno je Vlada Republike Hrvatske u nekoliko navrata, i predsjednik Vlade, i Ministarstvo pravosuđa tumačilo presudu u Haagu. Kroz nju nije izrečena presuda Republici Hrvatskoj, već je unazad nekoliko dana bilo sličnih izjava. Za to postupanje nema osnove, stoga u demokratskom društvu sve je dozvoljeno, ali ovdje vrlo jasno i odgovorno moramo proučiti presudu i vidjeti da nema nikakve osnove za podizanje tužbe”, rekao je Medved.

Ministar se dotaknuo i kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora. “Podržavam sve radnje koje je provelo Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo. Često naglašavamo da takva djela nikad ne zastarijevaju i da nikad nije kasno pokrenuti određene procese u cilju utvrđivanja odgovornosti”, rekao je Medved.

“Napominjem da se tu radilo o činu koji je bio usmjeren rušenju ustavno-pravnog poretka Republike Hrvatske, raketiranju Banskih dvora u kojima se nalazio predsjednik Republike Hrvatske. Podržavam sve mjere koje su učinjene i nadam se da će počinitelji biti privedeni pravdi i odgovarati za to”, rekao je ministar.

“Vratimo se u to vrijeme i pokušajmo si dočarati što bi se desilo da su uspjeli u toj namjeri. Čin je to koji je značio početak Domovinskog rata, jako je važno da se ti počinitelji privedu pravdi i odgovaraju za taj zločin. Žao mi je što institucije koje su trebale odraditi taj proces ranije nisu, ali pohvaljujem sve što je dosad napravljeno od strane svih tijela koja su sudjelovala u procesu.

Jednako postupanje očekujem prema drugim zločinima koje su počinjeni prema žrtvama i hrvatskim braniteljima. Na tjednoj bazi otkrivamo masovne grobnice za koje su odgovorni konkretni počinitelji i očekujem da će DORH na sličan način postupiti i podići optužnice prema počiniteljima tih teških kaznenih djela”, rekao je Medved.

 

Željko Glasnović: Dajte meni ovlasti napraviti ću vam državu u tri mjeseca (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari