Connect with us

Još jedna sjednica plenuma u Mostaru

Objavljeno

-

Oko 80 građana okupilo se i danas na Španjolskom trgu u Mostaru čime su još jedanput iskazali svoje nezadovoljstvo socijalnom i ekonomskim stanjem.

”Danas smo Skupštini HNŽ-a uručili peticiju s 3685 validnih potpisa i dali smo im deset dana da se očituju o svemu”, kazao je u izjavi za novinare glasnogovornika Plenuma građana Mostara Feđa Fajić, poručivši kako će ostati ustrajni u svojim zahtjevima.

Pored ostavke Vlade HNŽ-a i smanjenja paušala, Plenum traži i usklađivanje njihovih plaća s radničkim plaćama, usvajanje zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i obitelji s djecom na razini HNŽ-a.

Također, traži se službeno izvješće županijskog MUP-a o prosvjedima u Mostaru i aktivnostima koje poduzimaju u procjeni sigurnosnog stanja u HNŽ-u kao i imena svih osoba koje su priovede na informativne razgovore te koje su kažnjenje novčano ili je protiv njih pokrenut kazneni postupak.

Iduća sjednica Plenuma, po Fajićevim riječima, vjerojatno će biti održana u subotu ili nedjelju, o čemu će javnost biti obaviještena na vrijeme.

Prosvjedi se nastavljaju i sutra na Španjolskom trgu u Mostaru, s početkom u 17 sati.

Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas