Pratite nas

Reagiranja

‘NEZAPAMĆENA BLAMAŽA U HLK’

Objavljeno

na

Ilustracija Kamenjar.com

Nakon što je na službenim internetskim stranicama Hrvatske liječničke komore (HLK; Komora) prije par dana objavljeno kako je Komora zaprimila dopis Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva kojim spomenuti Ured direktno podržava predstojeće elektronske izbore u Komori, svoju su rezervu spram tako sročene i predstavljene potpore javno iskazali kanditati za predsjednika HLK i njegovog zamjenika, dr. Hrvoje Tomasović i dr. Herman Vukušić.

Tomasović i Vukušić jutros su uputili i dopis čelnom čovjeku Ureda, državnom tajniku Bernardu Gršiću, a koji ovdje prenosimo u cjelosti:

“Poštovani gospodine Gršiću,

ovih dana na internetskim stranicama Hrvatske liječničke komore (HLK; Komora) promovira se dopis Vaše instititucije (potpisan od strane Martine Košćec Perić) kojim se “podržava održavanje ekektroničkih izbora za tijela HLK” te “ocjenjuje da su izbori potpuno ravnopravni”, kao i da su takvi e-izbori “učinkovitiji” i da “mogu osigurati veći odaziv birača”.

S obzirom na našu poziciju kandidata za predsjednika HLK i njegovog zamjenika, ovim putem slobodni smo Vas upozoriti na nekoliko činjenica (o kojima se već i piše u sredstvima javnog priopćavanja), a koje ozbiljno ugrožavaju vjerodostojnost ovakvih izbora:

– temeljem javnosti dostupnih informacija iz HLK o broju podijeljenih elektroničkih iskaznica putem kojih se glasuje te predanih zahtjeva za dopisno glasovanje razvidno je da preko četvrtine birača na ovim izborima (od ukupno njih 19.196) na izborima ne sudjeluje!
– reprezentativnost biračkog korpusa HLK koje će glasovati e-putem upitna je s obzirom da 37.5 posto glasača HLK još nije niti podiglo svoju elektroničku iskaznicu!

– niti jedna od obrada osobnih podataka članova HLK koje su rađene u pripremi ovih e-izbora (a u javnosti su spominjane i integracije baze HLK sa drugim sustavima!) nema  privolu članova sukladno Uredbi o zaštiti osobnih podataka.

S tim u svezi Komora je prijavljena Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP), a predmet se vodi  pod evidencijskim brojem 041-02/19-01/98.

– Ministarstvo zdravstva kao odgovor na brojne pristigle pritužbe u  proteklih je nekoliko tjedana u više navrata zatražilo očitovanje Komore na spomenute činjenice, te produžetak roka za dopisno glasovanje.

Ne možemo se oteti dojmu da je aktualno čelništvo HLK iskoristilo dopis Središnjeg državnog ureda za digitalizaciju društva kako bi “rehabilitiralo” e-izbore koje su oni sami duboko kompromitirali lošom pripremom i površnom organizacijom.

Kako su opća informatizacija i digitalizacija jedan od prioritetnih ciljeva cijelog hrvatskog društva, bilo bi nesmotreno i neodgovorno dopustiti da prvi e-izbori u jednom tijelu sa javnim ovlastima u RH budu okaljani stigmom nevjerodostojnosti i upitne reprezentativnosti.

Stoga Vas molimo da poduzmete sve mjere unutar Vaših ovlasti kako do istoga ne bi došlo”.

Nakon ovog dopisa, tijekom poslijepodneva, u Hrvatskoj liječničkoj komori povukli su verziju teksta u kojoj tvrde kako imaju potporu Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, te ga zamijenili općenitom varijantom u kojoj se izbori u Komori skoro i ne spominju! Dapače, čak se više i ne spominje ime osobe koja je potpisala prvu verziju dopisa, Martina Košćec Perić!

Iz ovoga se daje zaključiti kako su tvrdnje Tomasovića i Vukušića više nego opravdane, te je vjetojatno uslijedila brza reakcija Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva spram manipulacija iz Komore.

Upitani za komentar cijele ove situacije njih dvojica se nadaju kako će nadležne institucije državne uprave zaustaviti ovako diletantski organizirane izborene, u kojima se pobjednik već odavno prije trebao znati.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

MVEP ocijenio neprihvatljivom Vučićevu izjavu o opravdanosti oružane pobune u RH

Objavljeno

na

Objavio

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) ocijenilo je u nedjelju krajnje neprihvatljivom jučerašnju izjavu srbijanskog predsjednika, kojom opravdava oružanu pobunu protiv hrvatskih vlasti ’90-ih, i pozvalo je Srbiju da umjesto manipuliranja činjenicama unaprijedi položaj hrvatske manjine i napusti retoriku koja šteti odnosima dviju država.

“Republika Hrvatska odbacuje ovakav pokušaj relativizacije srbijanske odgovornosti za izazivanje oružanog sukoba i agresije na hrvatsko državno područje, koji su rezultat velikosrpske politike Slobodana Miloševića”, navodi se u priopćenju ministarstva i podsjeća da o tome jasno govore brojne relevantne rezolucije Vijeća sigurnosti i Opće skupštine Ujedinjenih naroda, presude Haškoga tribunala, kao i presuda Međunarodnoga suda pravde u Haagu u slučaju hrvatske tužbe za genocid i srbijanske protutužbe.

Kako se dalje navodi, upravo pretenzije na miješanje u unutarnje stvari susjedne zemlje čine temeljnu razliku između hrvatske i srbijanske politike, koja nije od jučer. “Nasuprot ovakvim srbijanskim pokušajima, Hrvatska je zainteresirana za stabilnost svoga susjedstva i otvorena za prijenos vlastitih iskustva na njegovome putu u Europsku uniju. Ne dopuštamo nepoštivanje činjenice da je Republika Hrvatska suverena i samostalna država, nastala demokratski izraženom voljom naroda i obranjena u nametnutom joj ratu, koja želi razvijati skladne dobrosusjedske odnose sa svim susjednim državama”, ističe ministarstvo.

MVEP navodi da Hrvatska jamči najviši stupanj zaštite prava nacionalnih manjina te izgrađuje tolerantno i uključivo društvo utemeljeno na vladavini prava i povjerenju među građanima.

“Umjesto manipuliranja činjenicama, Hrvatska poziva Srbiju da, sukladno preuzetim obvezama, unaprijedi položaj hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji i napusti retoriku koja oživljava poražene projekte i šteti odnosima između dviju susjednih država.”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u subotu, nakon najnovijih napada na lokalne Srbe u Hrvatskoj, da je “razumljivo” što su se prije 30 godina pobunili protiv hrvatskih vlasti.

Gosti kafića srpske nacionalnosti u naseljima Uzdolju i Đevrskama napadnuti su u srijedu dok su gledali prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

Policija je za incident u Đevrskama podnijela pet prekršajnih i jednu kaznenu prijavu dok se slučaj u Uzdolju još istražuje.

Vučić je televiziji “Pink“ izjavio da su napadi “strašni” i dodao da će Srbija pomoći svom narodu u Hrvatskoj, ne navodeći pojedinosti.

“I dan danas ih love da vide tko smije u Hrvatskoj navijati za Zvezdu”, rekao je Vučić. “Razumljivo je što se najveći dio pobunio protiv takvog režima i što i dalje protjerani Srbi iz Hrvatske žive u Srbiji.” (Hina)

 

Vučić nakon napada na lokalne Srbe u Uzdolju – Razumljivo je što su se prije 30 godina pobunili protiv takvog režima

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Predrag Mišić: Proglas svim Srbima u domovini jednoj i jedinoj Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

U moru komentara, razloga, razglabanja
Pitam se kad nam se to dogodilo. Svi skočili na zadnje noge, ritaju se.

O jednoj običnoj kafanskoj tučnjavi raspravlja europa, Miki poziva američke nosače zrakoplova da stanu u obranu srpske nejači.
Njih troje dobilo po tamburi, zasluženo ili ne

Što bi rekla ona kad dobijem izvješće od policije komentirat ću.
Što mi je ok
Alo pa jučer je jedna od najmladjih žrtava
Ovčare imala rođendan Igor Kačić
Tko je Irenu upitao kako je
Prekjučer je Luka Andrijanić.

Stotine tisuća izjava od Milorada Pupovca o ugroženosti Srba
Vučića, Daćića, k…, palca

Vrli novinarčića, da nije bilo Velimira Bujanca o meni i deset tisuća mojih sunarodnjaka se nebi nikad čulo u medijima
Reći će neki pere me ego
Ne nego je to istina.

Ovo je proglas svim mojim sunarodnjacima moramo se riješiti sotone od velikosrba
Moramo se jevno distancirati od SDSS i Milorada Pupovca, svojom politikom nas vodi u propast.

Hrvatski Narod nas je odvojio od četnika
Vrijeme je da mi učinimo to
Sa Hrvatskim narodom možemo i hoćemo

Na nama je da se riješimo sotone. Zapitajte se hoće li naša djeca ŽIVOT ILI SUŽIVOT
JA HOĆU ŽIVOT U NAŠOJ DOMOVINI
Neću nikakvu matičnu domovinu
Hrvatska je naš dom i domovina
Dignite svoj glas

Branite je mišlju, riječju i djelom

Predrag Mišić Peđa

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari