Connect with us

Iz Svijeta

Nezgoda zrakoplova hrvatskog privatnog avioprijevoznika u Belgiji; nema ozlijeđenih

Objavljeno

-

Foto: Menno Swart/twitter

Zrakoplov tipa Cessna privatnoga hrvatskog avioprijevoznika JungSky imao je u subotu navečer nezgodu prilikom slijetanja u Zračnu luku Antwerp u Belgiji, a ozlijeđenih nije bilo, objavljeno je u nedjelju na internetskoj stranici Croatian Aviation.

Zrakoplov JungSkya na letu iz Napulja za Antwerp u Belgiji prilikom slijetanja u spomenutu belgijsku zračnu luku nije se zaustavio na uzletno-sletnoj stazi već na travnatoj površini iza kraja piste. Nezgoda se dogodila u 20,57 sati po lokalnom vremenu. Kao razlog spominje se kasni “touchdown”.

Belgijska agencija za civilno zrakoplovstvo pokrenula je istragu, a svi najavljeni letovi prema Zračnoj luci Antwerp sinoć su bili preusmjereni u Zračnu luku Maastricht.

Kompanija JungSky je osnovana 2009. godine, a flotu čine dva Cessna 525A CJ2 mlažnjaka s kojima prometuju na destinacije diljem Europe i sjeverne Afrike.

Godišnje odrade više od 1.200 letova i to na više od 200 različitih zračnih luka u 40-tak različitih zemalja. Letove obavlja dvočlana posada, kapetan posade i kopilot. Zrakoplovna baza, kao i sjedište kompanije je u Zagrebu, navodi portal Croatian Aviation. (Hina)

Foto: twitter

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari