Connect with us

Politika

NHR-ovci proglasili pobjedu: Hasanbegović se udružio s Radom Borić i Mrak Taritaš. Poraženi su!

Objavljeno

on

Dvadeset  zastupnika u Skupštini Zagreba pokrenulo je inicijativu da se s mjesta potpredsjednika Skupštine Grada Zagreba smijeni Krešimir Kartelo iz NHR i imenuje Tomislav Tomašević iz platforme Zagreb je naš.

U obrazloženju koje su uputili 19. prosinca 2019. naveli su da je Kartelo na konstituirajućoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, 10. srpnja 2017. izabran za potpredsjednika iz reda skupštinske većine te da je tijekom saziva postao dio skupštinske manjine budući da je NHR prešao u oporbu.

Kao dodatan razlog za razrješenje Kartela ističu da je Klub neovisnih zastupnika, čiji su članovi bili na istoj kandidacijskoj listi za Gradsku skupštinu Grada Zagreba s Krešimirom Kartelom, predložio njegovo razrješenje s mjesta potpredsjednika Gradske skupštine

Umjesto Kartela, koji je oporbeni vijećnik, predložili su Tomaševića, koji također dolazi iz oporbenih redova, a prijedlog je potpisalo 20 zastupnika.

Zahtjev su potpisali zastupnici Zvane Brumnić, Matej Mišić, Svibor Jančić, Renato Petek, Marijana Sumpor, Stanko Kordić, Rada Borić, Anka Mrak-Taritaš, Tihomir Milovac, Rajko Ostojić, Marko Torjanac, Sonja König, Vladimir Andrić, Vladimir Ferdelji, Tomislav Stojak, Saša Molan, Vesna Nađ, Darko Klasić i Tomislav Tomašević.

Na 31. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, održanoj u četvrtak 6.veljače 2020., prijedlog je odbijen, a  NHR-ovi su Facebooku proglasili pobjedu.

Uz jednu zanimljivu informaciju. Navode da su se ljevičarima pridružili i zastupnici Bloka za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović, Tomislav Jonjić i Ana Lederer. 

“Kartelo, Karačić i moja malenkost nakon ljute borbe i neuspjelog puča. Radnička fronta, Nova ljevica, SDP i družina nisu uspjeli srušiti Kartela unatoč tome što im je tri ruke podrške dao i Hasanbegović”, objavio je Martin Pauk uz poruku

“Nebom lete šišmiši i vrane, Al’ je soko’ za njih previsoko…

M.Marković/maxportal/Foto:Facebook

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari