Connect with us

Komentar

Nigdje ga! Budimir uzmaknuo i nestao, a rekao da neće

Objavljeno

-

Čak su i najveći gubitnici nakon izbora više puta izašli pred medije priznali poraz, požalili se na nepravilnosti i čestitali pobjednicima.

No, ne i Živko Budimir, predsjednik Federacije BiH i Stranke pravde i povjerenja, koji je na izborima za člana Predsjedništva BiH, prema do sada prebrojanim listićima, osvojio 14.057 glasova. Njegova je stranka pak na listićima za državni parlament zaokružena 11.065 puta dok je za federalni parlament osvojila 11.616 glasova.

Ali, predsjednik Federacije BiH ne istupa u javnost. Na njegovim službenim predsjedničkim stranicama kao i na stranicama stranke stara su, predizborna priopćenja. Na službenom Facebook profilu zapeo je post iz izborne kampanje, a mediji ne dobivaju niti slova od priopćenja.

Tek je Budimir mostarskom Dnevnom listu jednom rečenicom opisao postizborno stanje.

”Rezultati su ispod očekivanja i ja u ovom trenutku ne bih opširnije komentirao, no, svakako ćemo analizirati stanje i vidjeti zbog čega je to tako”, rekao je Budimir i dodao kako će se njegova stranka boriti za zacrtane ciljeve.

Čini se kako je loš izborni rezultat ipak utjecao na Budimira, koji je najavljivao promjene ako stupi na poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH, iako je tvrdio kako se njegova stranka unatoč rezultatima na ovim izborima neće pokolebati.

Tako je u intervjuu za Bljesak.info na pitanje strahuje li da bi stranka mogla, ako ne ostvari zamišljeno na izborima, doživjeti marginalizaciju, Budimir rekao kako SPP nije projekt stvoren radi ovih izbora.

”SPP nije svrha sama sebi. SPP je stvorena kao alternativa ne samo postojećim političkim strankama, već i postojećem stanju u državi koju, ne samo mi, već čak i ‘vladajući’ ocjenjuju neodrživim. SPP ne nastupa na ovim izborima samostalno i nije za jednokratnu upotrebu. Mi smo stvorili koaliciju stranaka Zajedno za promjene koja će sigurno postati parlamentarna na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini, a ja ću izborom za člana Predsjedništva BiH dobiti još više prostora, ne samo za jačanje države, nego i stranke na čijem sam čelu”, rekao je Budimir.

No, koalicija Zajedno za promjene nije ostvarila zacrtano. Budimir je u intervjuu za Bljesak.info uoči izbora rekao kako bez obzira na izborne rezultate neće uzmaknuti.

”Ja sam ne samo političar, već i general. Ja ne uzmičem, ja se borim. I kad dobivam i kad ne prođem na izborima onako kako to priželjkujem, nastavljam živjeti i voditi borbu za bolji život i pravedniju državu. Djeca očekuju od svojih roditelja da im ostave državu bolju od one koju su zatekli. To svakako od mene očekuju i moja djeca”, rekao je tada Budimir.

No, sudeći prema muku u javnosti, Budimir je ipak uzmaknuo.

Bljesak.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari