Connect with us

Istaknuto

Nije li možda Milanović namjestio izbore da bi zadržao vlast?

Objavljeno

-

Neka smjene Lozančića, ako imaju petlju! To je poruka Vladi i predsjednici od hrvatskog sabornika i bivšeg premijera Zorana Milanovića.

[ad id=”93788″]

Očito, on se još nije odrekao vlasti i prihvatio demokraciju, a to nam pokazuje u kakvom stanju je hrvatska demokarcija i država. Taj demokratski Tito, sklon spletkarenju i ucjenama, ne vodi državu u demokraciju već svojim ponašanjem ugrožava njenu opstojnost. Njegov put je put u nasilje. Čini mi se da je Milanović ucjenio Božu Petrova jer zna tko ga je uveo u politiku, a Petrov je očito razlog zašto premijer Orešković još nije potpisao smjenu Lozančića.

Najveći uzrok svih političkih problema u Hrvatskoj je naravno Božo Petrov. Sve pokazuje da ga Milanović ucjenjuje, a on ga samo ponizno sluša. Jedini mogući razlog može biti Petrova povezanost sa nekim udbašima ili kosovcima prije izbora. Ne znam kako, ali razuman, čist i pošten čovjek bi odgovorio Milanoviću na sve njegove objede i prozivke. Zar onda nije moguće da je Petrov produžena ruka nekih udbaša i kosovaca? Štoviše, toliko nam je Petrov govorio o stručnosti, ali je na čelo ministarstava postavio anonimce, ljude bez ikakvih referenci. Zašto? Zašto ministar MUP-a ne želi smjeniti Ostojićevog ravnatelja policije? Zar je slučajno Ostojić izjavo da mu se sviđa Orepić kao ministar MUP-a? Može li sudac općinskog Suda voditi Ministarstvo?

Ako je Most tražio i dobio tri ministarstva koja najviše zanimaju udbaše i kosovce, MUP, Ministarstvo pravde (MP) i Ministarstvo državne Uprave (MDU), onda sumnjam u progone ratnih, predratinih i poratnih profitera, te regularnost budućih izbora. Nije jasno zašto se pokušava zadržati Lozančića. Ova sprega nam pokazuje tko je opljačkao Hrvatsku i njezine građane, a to je ono što udbaši i kosovci žele prikriti. Ako uskoro Petrov ne prestane opstruirati Vladu, on će sve svoje političke kredite potrošiti, ako ih već nije potrošio, i otkriti svoje političko opredjeljenje. U politiki se dobre odluke donose brzo, a loše sporo. Vrijeme je novac, kažu poslovni ljudi. Zbog čega se Petrov sastao sa Lozančićem ako Lozančić njemu ne polaže račune? Koga je Petrov trebao zaštiti: Lozančića ili nekoga drugoga?

Da gospon Lozančić nije uvučen u neku aferu sa Milanovićem i Ostojićem, davno bi svoj mandat dao na raspolaganje. Sve pokazuje da su Milanović i Ostojić nešto spremali uz pomoć Lozančića iza leđa predsjednice. Sve miriše na namještanje izbora, a to je državni udar bez vojske na ulicama. Za takvo ponašanje postoje mnoge indicije, pa sve to treba ispitati i ponovo prebrojiti glasove birača. Da bi sve ove sumnje dobile odgovor, trebalo bi odmah uhititi Lozančića, Milanovića, Ostojića i Petrova, ispitati ih, a možda i procesuirati. Tako bi postupila svaka demokratska država pa se nadam da će tako postupiti i RH. Sve ukazuje da su u pitanju neke prljave igre sa izborima.

Postavljanje Ostojića na čelo Odbora za nadzor tajnih službi i način kako ga je Most olako potvrdio poziva na oprez. On je samo predložen na tu funkciju i vladajuća koalicija ga je morala odbaciti na zahtjev HDZ. Nakon njegovog odbacivanja glasovanjem, SDP je trebao ponuditi nekog drugog kandidata. No, očito to SDP nije trebalo jer ga je Most prihvatio. Vjerujem da mnoge birače u RH ovakvo ponašanje Mosta kao koalicijskog partnera smeta i plaši. Umjesto da razmišljamo o hrvatskoj budućnosti, naša hrvatska budućnost se obstruira. Naime, ako budemo slijediti Petrova, možda do isteka mandata ovog Sabora se uspije formirati Vlada.

Ne, zapadna demokracija nije isto što i komunistička demokracija. U zapadnoj demokraciji nema nasilja, ali postoje slobodna uvjerenja i nepisana pravila Međutim, ta slobodna uvjerenja i nepisana pravila u Hrvatskoj zlorabe skojevci i tako osporavaju napredak zajednice. Ne može koalicija u parlamentarnoj demokraciji glasati protiv svojeg koalicijskog partnera. Koalicijski partner samo može zatražiti povjerenje Vladi. Ako se otkaže povjerenje Vladi, tada Vlada raspušta Sabor i raspisuje izbore. Ne znam što traži Milanović jer Sabor raspušta predsjednik Vlade. Kad je Sabor raspušten, predsjednica mora raspisati izbore i Milanović nema šanse da postane premijer.

U Hrvatskoj šačica okorjelih boljševika sputava razvoj demokracije i mislim da ih treba izolirati, posebice njihov uticaj na SDP-e, ako ova želi postati moderna hrvatska socijalno demokratska stranka jer pojam partija je komunistička terminologija. Ne mogu takvu stranku voditi okorjeli boljševici. Socijalno demokratska stranka bi se morala odreći Mesića, Lončara, Goldsteina, Maštruka, Jakića, Radmana, Puhovskog i mnogih drugih, te njihovih sljedbenika jer Hrvatskoj treba takva stranka. Neka oni osnuju svoju boljševičku Partiju i neka iziđu na izbore.

Nije li možda Milanović namjestio izbore da bi zadržao vlast? Zar se o tome ne bi morao izjasniti Petrov nakon tolikih ucjena? Zar struktura i ponašenje Mostovih zastupnika nije od samog početka bilo heterogeno sa ciljem da ih se razbije. To se i dogodilo, ali nije bilo dovoljno prebjega da Milanović zadrži vlast.

Sam Pusić/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari