Connect with us

Vijesti

Nije prikupljen dovoljan broj potpisa za dva referenduma!?

Published

on

Neslužbeno iz visokog izvora u Ministarstvu uprave doznajemo kako nije prikupljen dovoljan broj potpisa za referendume o Istanbulskoj konvenciji i izbornom zakonu. Naime, pronađen je značajan broj potpisa koji nisu valjani, doznaje Večernji list.

Podsjetimo, jučer je objavljeno da je građanska inicijativa Narod odlučuje podnijela je tužbu Ustavnom sudu kojom se traži ukidanje odluke Hrvatskog sabora, Vlade i Ministarstva uprave o provjeri broja i vjerodostojnosti potpisa za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava.

APIS je završio provjeru potpisa koje su prikupile referendumske inicijative “Narod odlučuje” i “Istina o Istanbulskoj”, a iz dobro obaviještenih izvora danas se moglo čuti kako ni jedna ni druga inicijativa nisu prikupile dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma na zahtjev birača.

Kako doznaje Večernji list, u potpisnim knjigama bilo je i imena umrlih, a neki su potpisivali i višekratno. Kad je riječ o inicijativi “Istina o Istanbulskoj”, APIS je utvrdio da je dio potpisa prekopiran s lista iz 2013., kada su prikupljani potpisi za referendum o ustavnoj definiciji braka.

Ministar uprave Lovro Kuščević tvrdi, međutim, kako nema uvida u ono što radi APIS te kako ne zna otkud dolaze informacije o nedostatnom broju potpisa.

– Podatke nemam jer mi povjerenstvo još nije dostavilo izvješće, a kada ga dobijem, objavit ću podatke – poručuje Kuščević.

Očekuje da će izvješće biti gotovo do sredine idućeg tjedna.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari