Connect with us

Vijesti

Nije samo ‘Vukovar u Srbiji’ po matičnom uredu – isto je doživio i Karlovčanin

Objavljeno

on

Nakon što je osvanula priča o Zagrepčaninu koji je rođen u Vukovaru, a na čijem rodnom listu stoji kako je rođen u “Vukovaru, Republika Srbija”, doznalo se i za Karlovčanina koji je ratne 1992. rođen upravo u tom gradu.

No, i njegov je rodni grad administracijski “smješten” u Srbiju”!

Ovaj nesuđeni “Srbijanac” za Ka portal je kazao kako je bio šokiran kada je u svom rodnom listu vidio da mu je pod mjestom rođenja upisano “Karlovac, Republika Srbija”.

“Nisam se žalio. što da radim s budalama”, kazao je kratko Karlovčanin čiji rodni list tvrdi da je njegov grad – u Srbiji, dodajući da je na to ipak utjecala i činjenica da je rodni list u njegovom slučaju bio prihvaćen pri prijavi na Hrvatski zavod za zapošljavanje, prenosi Ka portal

Jesu li možda i oni previdjeli što na njemu piše, ili su jednostavno prešli preko toga, jer se matičnim uredima takve greške često događaju? Tko zna.

U Zagrebu su ogorčenom građaninu mirno rekli da se greške događaju i da se kolegica zabunila, a slati upit u karlovački matični ured pet godina nakon njihove “greške i zabune” možda bi bilo suvišno.

No, u svakom slučaju, možda nije naodmet da zaista provjerite dokumente iz hrvatskih matičnih ureda.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari