Connect with us

BiH

Nikad više državnika u Hrvata?

Published

on

Na četrnaestu obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana Hrvatska ulazi u izbornu godinu u kojoj će aktualni predsjednik Ivo Josipović pokrenuti nebo i zemlju ne bi li izborio još jedan mandat na Pantovčaku.

Vjerni sljedbenik politike svog prethodnika Stipe Mesića, Ivo Josipović je dodatno podijelio naciju radeći u interesu jedne političke opcije i provodeći naloge integriranja regije napisane u svjetskim centrima moći. Ivo Josipović kao i njegov prethodnik Stipe Mesić mogu nositi titulu predsjednika, ali nikada neće kao Franjo Tuđman ponijeti titulu državnika. Ostaje povijesna činjenica kako poslije dva mandata predsjednika Tuđmana Hrvatska nije imala političara koji djeluje u pravcu pomirenja nacije, već je dobila dva politički identična političara na mjestu predsjednika koji vode osobne i partijske ratove protiv ostavštine Franje Tuđmana.

A ostavština Franje Tuđmana postignuće je koje se, u razmjerima hrvatske politike, može nazvati stoljetnim postignućem. Pomirba, kao preduvjet stvaranja Hrvatske države, ostavština je Franje Tuđmana. Nakon državnika i oca domovine, čije su poruke u najosjetljivijim trenucima pozivale na jedinstvo naroda pred pogibeljnom opasnošću, dobili smo dva predsjednika koji ulažu svu moguću silu ne bi li između hrvatskog naroda stvorili što dublji politički rasjed. Za političare tipa Mesića i Josipovića jedinstvo i blagostanje naroda predstavlja najveću prijetnju planovima obnove regionalnog jedinstva. U uvjetima u kojima je narod zadovoljan svojom državom i političkim vodstvom ne traži spas u novim državnim zajednicama i unijama. Zbog toga su i Mesić i Josipović učinili baš sve kako bi izvukli aveti povijesti na površinu, uskrsnule su kape partizanke, spomenici u Srbu, ukinuto je pokroviteljstvo nad komemoracijom u Bleiburgu, „ustaške zmije“ preplavile su Hrvatsku, ponovno su se tko zna od kud stvorili partizanski SUBNORI, a udarilo se i na temelje države, Domovinski rat.

Naravno kako je u takvim uvjetima, ciljanog napada na jedan dio naroda, njegova politička i svjetonazorska uvjerenja došlo do masovnog ustanka, ali i do razdora u društvu. Upravo onakvog kakvog je očekivao Josipović kako bi mogao kazati da hrvatsko društvo ne funkcionira. Ako društvo ne funkcionira onda treba stranu pomoć, u ovom slučaju EU-a, a ako ni to ne uspije onda takvo društvo, država i nacija ne zaslužuju samostalnost.

Radi se o smišljenoj uroti, izazivanju podjela u tkivu naroda kako bi se država prikazala ne funkcionalnom, a prema tome i nepotrebnom. I dok Ivo Josipović priprema kandidaturu za novi mandat, slažući neki novi program Nove pravednosti, podsjećamo ga što je Franjo Tuđman kazao u trenutku kada je prijetilo potpuno gašenje SDP-a i njegov nestanak sa političke scene i iz političke povijesti. Tuđman je tada kazao kako Hrvatskoj za normalan razvoj, stabilnost i politički napredak trebaju i lijeva i desna noga. Misleći pritom na političku ljevicu i političku desnicu.

Upravo zbog ove misli državnika Franje Tuđmana Ivo Josipović ne zaslužuje mjesto na Pantovčaku. Obveza mu je kao predsjednika države bila skrbiti o nacionalnom jedinstvu, raditi na dobrobiti i razvoju naroda i države. Obveza mu je bila poticati političku stabilnost, a ne raditi na političkoj destabilizaciji zemlje.

Umjesto kao predsjednik i državnik Josipović je spreman zbog jeftinih političkih bodova razoriti teško stvoreno nacionalno jedinstvo. Odgovornost prema povijesti, prema svijetlim tradicijama Domovinskog rata i svim žrtvama koje su pale u borbi za jedinstvo hrvatskog naroda i države nalaže nam da kaznimo sve one koji su to jedinstvo planski razbijali. Ivo Josipović zaslužuje osudu hrvatskog naroda, hrvatske povijesti i politike jer je nastavio sramotan projekt Stipe Mesića u stvaranju podjela u narodu. Samo je pitanje u čijem interesu i po čijem nalogu? Hoćemo li nakon toliko godina prevaranata, kalkulanata, prevrtljivaca i izdajica, konačno dobiti državnika? Odluka je u našim rukama, odgovornost u našim srcima i glavama!

 

 

 

 

 

 

Željko Primorac

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari