Pratite nas

U potrazi za Istinom

Nikakve podvale Milijanu Brkiću ne će zaustaviti lustraciju SDP-a i dijela HDZ-a

Objavljeno

na

FAH

Šteta što (bivši) komunisti ne vjeruju u Boga; trebali bi mu zahvaljivati što Hrvati imaju toliko kratku pamet i nisku razinu inteligencije da im se u izrazito kratkom vremenu mogu servirati izmišljena afera za aferom, politički „skandal“ za „skandalom“ ili diverzija za diverzijom, a sve po istoj shemi, istom obrascu, pa čak i s istim akterima.

Dolazak Tomislava Karamarka i Milijana Brkića na čelo HDZ-a značio je, u pravom smislu talijanskog „rinascere“, ponovni preporod Hrvatske demokratske zajednice, odnosno povratak ili, ako se baš hoće, nastavak politike koja je stala Tuđmanovom smrću a u potpunosti stopirana tzv. sanaderizacijom HDZ-a i države, piše Josip Gajski/Hrsvijet

Suvereni, domoljubni i državotvorni HDZ ne odgovara nikomu, od (ondašnjeg) Washingtona preko (sadašnjeg) Berlina do (vazdašnjeg) Beograda, pa, kao što je Ivić Pašalić svojedobno, od strane osovine Sanader-Šeks-Glavaš, pokraden na unutarstranačkim izborima, Tomislav Karamarko i Milijan Brkić nisu dopustili isti scenarij, pa je duboka država, odnosno YUTA, morala pronaći drugi način za rušenje čelnih ljudi HDZ-a.

Posegnulo se za mladim partijskim snagama. Najstariji živući udbaš svih naših “naroda i narodnosti”, Josip Manolić, čak i u svojoj 94-oj godini, krenuo je u operaciju rušenja tadašnjeg vodstva HDZ-a na čelu s Karamarkom i Brkićem.

Počelo je objavljivanjem knjige „Vrana – oko istine“, koju je Manolić diktirao, a zapisivao je Zoran Kotnik, bivši agent SOA-e. Kotnikov otac, Josip Kotnik, Manolićev je dugogodišnji prijatelj i suradnik još iz doba dok su zajedno radili za OZNA-u. Nakon hrvatskog osamostaljenja, Manolić je bio glavni kadrovik obavještajnih i sigurnosnih službi. Ne treba posebno napominjati da se u tim resorima nitko nije mogao zaposliti ako nije bio „provjeren“ kadar, odnosno ako mu neki predak nije bio doušnik ili suradnik UDB-e ili KOS-a, t.j. visoko vojno „lice“ JNA.

Zoran Kotnik, uz takav pedigre, nije bio u stanju završiti pravni fakultet, čak ni u doba komunizma, što dovoljno govori o njegovim umnim te intelektualnim sposobnostima, no zato ga je „barba Joža“ zaposlio u ondašnjem SZUP-u početkom 90-ih godina, a ovaj se odužio, između ostaloga, preuzimanjem zasluga za pisanje spomenute knjige „Vrana – oko istine“, što je laž, jer je Kotnik, da se izrazimo živopisno, kao dijete za sobom po ulici užetom vukao lonac, misleći da vodi psa na povodcu.

Uglavnom, u tom klasičnom udbaško-literarnom uratku (kojem je ravna jedino Staljinova poezija), u javnost prvi put izlazi teza da je Tomislav Karamarko radio za UDB-u. Zbog gore spomenutih razloga, Kotnik je napustio SOA-u (zamislite, tako neperspektivan čovjek suženih umnih dosega je više od 2 desetljeća radio u obavještajnoj službi!), baš kad na njezinu čelu bijahu Karamarko i Brkić.

I gle, isti taj Zoran Kotnik 2015. godine daje intervju za „Nacional“ gdje tvrdi da je Milijan Brkić od njega zahtijevao lažiranje sigurnosnih provjera, a netom je prije toga, pod pseudonimom Alfred Morgan, Karamarka „prokazao“ kao udbaša, protiv kojeg bila pokrenuta udbina operacija pod kodnim nazivom “TRS”. Novinar bi trebao uzeti u obzir činjenicu da (ne)radnik otpušten zbog nesposobnosti ne će imati lijepih riječi, niti bilo kakve milosti, o svom bivšem šefu…

Uzgred, Zoran se Kotnik pohvalio (?!) u Glasu Koncila da je njegov tetak, Rifat Pašić, zaslužan za trovanje Alojzija Stepinca, kao i za brojne zločine u poraću ’45. godine. Dakle, ili je doista glup pa govori istinu, ili je stvarno glup pa laže!

Slika, međutim, još nije potpuna. Naime, zamjenica glavnog urednika „Nacionala“ je Orhidea Gaura Hodak, inače bliska vremešnom Joži Manoliću. Njihova je ljubav obostrana; Manolić daje svakakve poluistine (dao je dotičnoj intervju za „Nacional“ 2015. u kojem je otvoreno ustvrdio da je Tomislav Karamarko radio za UDB-u, kad je vidio da knjiga ne pomaže), što zlonamjernom novinaru uvijek dobro dođe, a Orhideica ga vozi iz Zagreba u Povile (tko je bio, znat će zašto se zove „aleja udbaša“) kraj Novog Vinodolskog ili na Krk, gura ga u kolicima i na drugi način pomaže „besmrtnom lažovu“. I tako fantastični trio funkcionira; Manolić kao mozak, Gaura Hodak kao „novinar“, a Kotnik kao onaj tko stupa pred kamere i reflektore, odnosno samovoljno pristajući biti korisni idiot.

Vratimo se, ipak, najnovijem medijskom udaru na Milijana Brkića i „aferu SMS“. Prije cca. mjesec dana, sastali su se aktualni šef SDP-a Davor Bernardić, Stjepan Mesić i Josip Manolić. Zaključili su da se Partija raspada i da treba poduzeti kontraudar. Kako neslužbeno doznajemo, upravo na tom sastanku dogovoreno je “lansiranje” pitoreskne afere SMS, kuma, vozača, Varge, Mamića, prostitutki, makroa… a kako stvari stoje, možda se pojave i zmajevi, vilenjaci, Kosovska bitka i ostale fantazmagorije.

Doduše, spomenuti partijski trojac ima i snažnu potporu unutar samoga HDZ-a, u kojem su mnogi svjesni da je Milijan Brkić glavni motor i pogon stranke te da do novih izbora može doći ako se on ustane na lijevu nogu. Duboka se država prevarila kad je mislila da će rušenjem, istini za volju popriličito nedoraslog, Karamarka uništiti HDZ; prekasno su shvatili tko u biti vodi stranku, tko ima potporu članstva i tko ima kontrolu stranačkih organizacija na terenu.

Nadalje, nejasno je kako krivotvorenje SMS-a može biti kazneno djelo? Ako SMS poruka nije dokaz ili isprava u nekakvom formalnom, sudskom ili upravnom postupku, pod koje točno kazneno djelo spada krivotvorenje SMS poruke?

Novinarka Maja Sever je prije koji tjedan krivotvorila Sirijca i njegovu nepostojeću nestalu kćer pa nije u istražnom zatvoru, a da ne govorimo o svakodnevnim fake, lažnim, odnosno krivotvorenim vijestima koje se plasiraju putem medija. Možda bi Vargina obrana trebala glasiti da je postupao u svojstvu novinara pa mu ne gine nagrada HND-a…

A kako tek vozač može odati službenu tajnu? Koliko troši ministrov BMW, jesu li oprana stakla, radi li desni žmigavac – sve su to pitanja za koja se strani obavještajci ubijaju – i sad je eto, Tolušićev vozač to nekomu otkrio. Čekaj malo, Manolić zaista jest Broj 1, jer ovo su gluposti koje zasjenjuju čak i Alana Forda i grupu TNT.

I sad je navodno i Milijan Brkić upleten! 02. listopada 2018. godine „Nacional“ piše: „Nacional donosi najvažnije dijelove intervjua bivšeg agenta SOA-e Zorana Kotnika koji je još 2015. teško optužio Milijana Brkića za falsificiranje službenih dokumenata i zapošljavanje podobnih kadrova.“ Dakle, i sami priznaju da se radi o reciklaži. Sad su mu i rodnu kuću u Hercegovini našli, izgrađenu 60-ih godina, da nema potrebne papire. Da, to je vijest za medije, nema što. O sancta simplicitas…

Valja naposljetku, razjasniti zašto se sve ovo događa. Prije svega, Andrej Plenković se jako boji prosvjeda u Vukovaru (da je pravi političar, pojavio bi se osobno na prosvjedu i sudjelovao u njemu te hametice dobio sljedeće izbore), no isto tako, ovime se zasjenjuju izbori u Bosni i Hercegovini, te se tako troši snaga kojom bi se moglo poduprijeti i osnažiti Hrvate u BiH, odnosno najvažniji hrvatski nacionalni interes.

Također, svi pomalo uviđaju da je Plenković i njegova briselska bojna jedna samo prolazna faza. HDZ je preživio Ivu Sanadera pa će i Andreja Plenkovića, tim više što ovaj puca na visoke dužnosti u Europskoj komisiji te mu stranka i država služe samo kao odskočna daska. Većina pomalo shvaća da je Plenković na odlasku, poput Karamarka, a Milijan Brkić ostaje, i HDZ će, nakon što izabere novo vodstvo, ponovno postati državotvoran, a toga se “duboka država”, odnosno Yuta, najviše boje. Ako ih je bilo strah dok su bili na vlasti za vrijeme Zorana Milanovića, onda su sada prestravljeni.

U bivšoj se državi drugove kumuniste najviše lomio pitanjem: „Tito ili Partija?“ Bravar je crk’o, a crkava i Partija. Dugovječnost je, kako vidimo, i blagoslov i prokletstvo. Možemo samo zamišljati kako se „naš“ Jožek osjeća znajući da će nadživjeti ono za što se cijeli život borio.

Na koncu, nikakve podvale Milijanu Brkiću ne će zaustaviti lustraciju SDP-a u cjelini i dijela HDZ-a, baš onog Manolićevog, Mesićevog, Šeksovog, Božinovićevog…

Tko u to ne vjeruje, neka se samo malo strpi…

Josip Gajski/Hrsvijet

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

U potrazi za Istinom

VIDEO – Beljak udario po braniteljima: Milanović dvije godine trpio šator šačice pijanaca, ja ne bi ni 24 sata

Objavljeno

na

Objavio

U četvrtak je u Kalniku održana Programska skupština Gradske organizacije HSS-a Križevci i Općinske organizacije HSS-a Općine Kalnik.

Predsjednik kalničkog HSS-a Rudolf Kralj pobrojao je aktivnosti u kojima su sudjelovali članovi stranke. -Kalnik je dobio novi trg koji nosi naziv Stjepan Radić- istaknuo je Kralj i dodao kako su potpisima i glasovima podržali novog predsjednika Zorana Milanovića.

Pozdravne riječi ispred križevačkog SDP-a uputio je Želimir Vukobratović. -Pokušaj je destabilizacije HSS-a na državnoj razini kroz nezapamćenu hajku na predsjednika HSS-a zbog nečega što bi uvjetno nazvao verbalnim deliktom. Nadam se da ćemo kao stranke nastaviti uspješni put kojim smo krenuli – poručio je Vukobratović.

Zamjenik općinskog načelnika Mario Filipašić pozdravio je ispred kalničkog SDP-a. – HSS je na Kalniku koalicijski partner SDP-u već duže vrijeme i HSS na Kalniku participira u vlasti i podržava sve odluke koje su na dobrobit stanovništva Općine Kalnik. Izgradili smo vrtić, ceste, trg, imamo dobru suradnju i želim da se takva suradnja i dalje nastavi – kazao je Filipašić.

Čelni čovjek Kalnika i podravsko-prigorskog SDP-a Mladen Kešer rekao je kako su predsjednički izbori pokazali zajedništvo. – Tim SDP-a i HSS-a je pobjednički tim, a trenutno nema u Hrvatskoj ravnomjernog razvoja i trebat će sastaviti novu Vladu. Vjerujem da ćemo iz ove dvorane imati ljude koji će biti u Vladi i koji će brinuti za hrvatsko selo. Imamo snage, znanja, stručnjake i radne ljude – rekao je Kešer i dodao kako im treba put moderne ljevice.

-Vjerujem da ćemo pobijediti na parlamentarnim izborima, ali i na lokalnim izborima. Bit ćemo najjača koalicijska lista i vratit ćemo u tu koaliciju župana – zaključio je Kešer.

Predsjednik podravsko-prigorskog HSS-a Mario Švegović rekao je kako pravi HSS-ovac nosi HSS u srcu, a ne u novčaniku. – Svi koji su imali osobne interese izašli su i hvala im, jer takve ne trebamo – rekao je Švegović i napomenuo kako se osniva HSS u Đurđevcu i u još nekoliko općinskih organizacija.

-Imamo ljude koji mogu zastupati interese druge izborne jedinice i vjerujem da ćemo to s partnerima uspjeti dogovoriti – zaključio je.

Glavni tajnik stranke i saborski zastupnik Željko Lenart rekao je kako će bivšeg predsjednika HSS-a Branka Hrga uvijek pratiti činjenica da je otišao u drugu stranku.

-Vratili smo 6 milijuna kuna dugova i stabilizirali smo stranku i sva sredstva će biti vraćena organizacijama za izbore. Svi napadači su naši bivši članovi koji su duše prodali HDZ-u i jedini cilj je da vraćaju dug vragu i da unište slogu HSS-a i SDP-a. Oni će izgubiti parlamentarne izbore, jer su opljačkali Hrvatsku. Mi smo se ostali boriti i imamo vođu u HSS-u, ne samo predsjednika s kojim danas imamo pet saborskih zastupnika – poručio je Lenart i dodao kako Beljaka napadaju jer vraća snagu HSS-u.

Potpredsjednik stranke i saborski zastupnik Davor Vlaović kazao je kako vjeruje da će HSS sa SDP-om vladati u Kalniku i Križevcima. – Klub HSS-a jedan je od aktivnijih u Saboru – istaknuo je i dodao kako se vladajući bore samo za osobne interese.

-Mladi odlaze, posla nema i nitko ništa ne čini da bude ravnomjeran razvoj Hrvatske. Smanjuje se i proračun za poljoprivredu, a ministrica nas uvjerava u suprotno. Ukinuta je Savjetodavna služba, Hrvatski stočarski selekcijski centar i ukinute su agencije koje su pomagale poljoprivrednim proizvođačima i ne žele da se oformi Hrvatska poljoprivredna komora – zaključio je Vlaović.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je kako je situacija u Hrvatskoj ozbiljna. -Predsjednički izbori su pokazali da ozbiljna situacija može probuditi nadu za promjenama. Mene napadaju već četiri godine i ne bi HSS bio danima u medijima da HSS nije bitan.

Ključno je partnerstvo HSS-a i SDP-a na državnoj razini da HDZ napokon izgubi izbore i zato me napadaju. Ispričao sam se za bedastoću za koju me napadaju i cijela država govori da je Beljak odobravao ubojstva UDBA-e hrvatskih političkih emigranata. To nisam nikad rekao, govorio sam o ubojstvima fašista – kazao je Beljak.

Beljak je rekao kako je njegov prijatelj Zoran Milanović dvije godine trpio šator šačice pijanaca u Savskoj. -Da sam bio ministar ili premijer to nepoštivanje zakona, ustava, propisa ne bi trpio 24 sata – rekao je Beljak i napomenuo kako nema hrvatskog generala koji nije multimilijuner.

-Je li Čermak taj poznati hrvatski poduzetnik, a koristio je poziciju generala. Krstičevićeve firme rade za ministarstvo. Svi su vezani – istaknuo je Beljak i dodao kako je HRT javni servis HDZ-a.

Beljak je napomenuo kako bi Marijana Petir bila u Europskom parlamentu samo da je šutjela. – Da su svi ostali u HSS-u bili bi danas na 7-8 posto.

Pri kraju su sporazumi sa SDP-om i imat ćemo 15 mjesta na listama i to je praktički pri kraju i imat ćemo blok koji preuzima odgovornost za budućnost Hrvatske – istaknuo je HSS-ov čelnik.

U videu pogledajte cijeli govor Kreše Beljaka.

Ključno je partnerstvo HSS-a i SDP-a na državnoj razini i ključno je da HDZ napokon izgubi izbore, piše prigorski.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

U potrazi za Istinom

Bože Vukušić objavio dokument: Bivši JNA-partijac Branko Vukšić brani Krešu Beljaka

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak, reagirajući prije nekoliko dana na Twitteru na informaciju da je Udba likvidirala preko sto hrvatskih političkih emigranata, napisao je:
“Preko 100?? Očigledno nedovoljno. Vidjeli smo tko je radio sranja i tko je uzrokovao ratove od ’91. do ’99. Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su nažalost pobjegli UDBA-i“.

Bivši predsjednik HSS-a Branko Hrg danas je sa saborske govornice podsjetio na Beljakovu još politički morbidniju izjavu u ožujku prošle godine koju je objavio na Facebooku: “Ako je Bleiburg zločin, onda je zločin i Oluja. Obje ‘akcije’ su bile reakcija na prethodne ustaške (iz 41.) i četničke (iz 91.) zločine”
(https://www.rtl.hr/…/beljak-ako-je-bleiburg-zlocin-onda-je…/).

Beljakova nedavna facebook objava o nedovoljnoj efikasnosti Udbe u likvidacijama hrvatskih političkih emigranata izazvala je brojne reakcije, uglavnom kritike. Međutim, one su naoko začudo oštrije iz reda članova i dužnosnika njegove stranke, nego iz vodstva koalicijskog partnera SDP-a, koji u tom Beljakovom politički morbidnom stavu ne vidi razlog za prekid suradnje s njim.

Da Beljakove izjave previše ne smetaju bivšim komunistima i njihovim ideološkim sljedbenicima najbolje pokazuje reakcija aktualnog političkog tajnika HSS-a Branka Vukšića koji ne samo da pravda Beljaka nego štoviše napada članove i dužnosnika HSS-a koji kritiziraju Beljaka zbog tih skandaloznih izjava:
„Postoje ljudi koji su u HSS-u, koji non stop pišu protiv vodstva HSS-a, to govori o njima. Znači da ima spavača u HSS-u koji nisu dijelovi ove stranke i koji žele zlo ovoj stranci“  (https://vijesti.hrt.hr/…/vrije-u-hss-u-vodstvo-trazi-opomen…).

Branko Vukšić je, kao i Zoran Milanović, u Partiju primljen za vrijeme služenja vojnog roka u JNA. Nadležni oficir zadužen za partijski rad u jedinici, u obrazloženju odluke o primitku Vukšića u Partiju zapisao je:

„Kao uzornog omladinca njegova omladinska organizacija i drugovi članovi SK su ga predložili za prijem u SKJ. Izvjesno vrijeme bio je kandidat za prijem u SKJ, a za taj period pohađao je kurs marksističkog obrazovanja, koji je s uspjehom završio i pokazao interes za rad naše Osnovne organizacije SK u koji se aktivno uključio“ (vidi priloge iz HDA, signatura 1220, CK SKH, Kadrovska komisija, dosjei članova, GK Zagreb).

Vukšić je svoju partijsku aktivnost nastavio i nakon izlaska iz JNA kao društveno-politički radnik-novinar „Večernjeg lista“, a izgleda da se još uvijek nije odrekao partijske prisege i obveze, napisao je Vukušić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari