Connect with us

Vijesti

Nike predstavio hrvatski dres za Euro 2016

Objavljeno

-

Nike je predstavio novi dres u kojemu će odabranici izbornika Ante Čačića nastupiti na skorašnjem Europskom prvenstvu u Francuskoj. Novi dres sadrži suptilne, ali pametne izmjene na prepoznatljivom uzorku šahovnice.

[ad id=”93788″]

Jedinstveni crveni i bijeli kvadrati su nacionalni simbol već više od 500 godina te predstavljaju spokoj, hrabrost i snagu svih Hrvata. Inspirirani zastavom koja vijori na vjetru, Nikeovi dizajneri su postavili “kvadratiće” lagano valovito.

“Mi smo zemlja koja nogomet doživljava iznimno strastveno, a šahovnica na našim dresovima govori toliko puno priča o našoj zemlji i o našoj reprezentaciji”, rekao je Luka Modrić te dodao:

“Sviđa mi se novi dres jer kombinira tradicionalne elemente s modernim detaljima.”

Novi nacionalni dres slavi i Nikeovo dugogodišnje partnerstvo s Hrvatskim nogometnim savezom.

“Nike je ponosan na dugogodišnju i uspješnu suradnju s HNS-om koja traje već petnaest godina. Poveznica s uspješnom reprezentacijom, koja igra s toliko strasti i nadmoći na svim velikim nogometnim natjecanjima, jest zajednička strast prema nogometu”, izjavio je Scott Munson, dopredsjednik odjela Nike Football Apparel.

Vatreni će u novom dresu zaigrati već sljedeći tjedan u susretu s Izraelom.

“Jedva čekam odigrati utakmicu u novom dresu”, rekao je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

“Nevjerojatan je osjećaj predstavljati zemlju na velikom natjecanju, stoga ćemo dati sve od sebe da igramo najbolje što možemo u novim dresovima.”

Uz dizajn dresa koji je nadahnut nacionalnim ponosom, Nike se pobrinuo i za tehnološke inovacije koje pružaju igračima najbolje performanse, prozračnost, a koriste i ekološki održive materijale.

Domaći dres

Novi domaći dres s crveno bijelim kvadratima ima moderan V izrez oko vrata s crvenim i plavim obrubom. Plava pruga na bočnim stranama kreće od pazuha i proteže se do ruba novog dresa te se širi kada je igrač u pokretu, osiguravajući još bolju ventilaciju i prozračnost.

Uz to, dres na leđima ima natpis “Hrvatska” koja simbolizira ponos s kojim svi reprezentativci istrčavaju na teren i bore se za uspjeh svoje zemlje.

Hlačice uz domaći dres su bijele s plavom prugom sa strane koja se povezuju s prugama na majici te funkcionira na isti način.

Uzorak crveno bijelih kvadrata je i na štucnama domaćeg kompleta.

Gostujući dres

Novi gostujući dres također ima moderni V izrez oko vrata s natpisom “Hrvatska” na leđima, a krase ga svijetlo plave i tamno plave kockice.

Kao i na domaćem dresu, na obje strane majice nalazi se tamno plava pruga koja se proteže od pazuha i do ruba novog dresa te se širi kada je igrač u pokretu osiguravajući bolju ventilaciju.

Hlačice su svijetlo plave s tamno plavim prugama koje povezuju hlačice s majicom. Štucne su plave s crvenom linearnom grafikom na pozadini lista.

Prozračnost i suhoća

U obje varijante Nike Dri-FIT tehnologija omogućuje da se znoj s kože prenese na vanjski dio dresa gdje brže isparava. Laserski rezane rupe i mrežica osiguravaju prozračnost na dijelovima tijela na kojima se stvara najviše topline.

Ekološka održivost

Svi dijelovi dresa koriste reciklirani poliester koji je napravljen od recikliranih plastičnih boca. Za svaki dres korišteno je 18 recikliranih plastičnih boca.
Koristeći reciklirani poliester, također se smanjuje potrošnja energije u proizvodnom procesu, i to čak za 30% u usporedbi s korištenjem običnog poliestera.

Novi hrvatski dres dostupan je od 24. ožujka putem web shopa Nike.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari