Connect with us

Šport

Nikica Jelavić objasnio Englezima zašto sportaši iz BiH igraju za reprezentaciju RH.

Objavljeno

-

U karijeri je igrao za čak osam inozemnih klubova u Belgiji, Austriji, Engleskoj, Škotskoj i Kini, a za reprezentaciju Hrvatske je u 36 nastupa upisao šest pogodaka.

Bivši hrvatski reprezentativac i aktualni član Lokomotive Nikica Jelavić dao je zanimljiv intervju za službenu stranicu Evertona.

Klub iz Liverpoola je bivši klub hrvatskog napadača u kojemu je nastupao od siječnja 2012. do siječnja 2014. godine. Engleze je zanimalo zašto puno sportaša rođenih u Bosni i Hercegovini nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

“Slušajte, mi smo Hrvati iz tog mjesta. U Hercegovini uglavnom žive Hrvati. Ne možete strancima objasniti kako to funkcionira. Mi smo Hrvati rođeni izvan Hrvatske”, kazao je Jelavić koji je rođen u Čapljini.

Svoju je karijeru danas 35-godišnji napadač započeo u GOŠK-u, a ona ga je preko Neretve odvela do Hajduka. U karijeri je igrao za čak osam inozemnih klubova u Belgiji, Austriji, Engleskoj, Škotskoj i Kini, a za reprezentaciju Hrvatske je u 36 nastupa upisao šest pogodaka.

Pritom je nastupio na dva velika natjecanja, Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini 2012. i Svjetskom prvenstvu u Brazilu dvije godine kasnije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari