Connect with us

Niko Kovač vodi Hrvatsku na SP!

Objavljeno

-

Igor Štimac neslavno je završio svoju epizodu na klupi naše reprezentacije, a novi v. d. izbornika je Niko Kovač. Pomoćnik bi mu trebao biti Robert Prosinečki i oni će imati težak zadatak – odvesti Hrvatsku kroz dokvalifikacije do SP-a u Brazilu.”Teško mi je u ovom trenutku donijeti ovako važnu odluku, ipak je gospodin Igor Štimac bio dugo godina na projektu Vatrenih i imao maksimalnu podršku HNS-a, ali zbog novih nastalih događaja, loših rezultata…”, krenuo je u priču predsjednik HNS-a Davor Šuker i poentirao: “Igor Štimac razriješen je dužnosti. Niko Kovač se imenuje za v.d. izbornika Hrvatske s namjerom da ostane trajno. Dodatne kvalifikacije nisu uvjet njegovog ostanka.”

Zbog sukoba na terenu Hampden Parka, financijski su kažnjeni Dejan Lovren i Ivan Strinić s po 20.000 eura, a Šuker je odbacio priče o burnom Izvršnom odboru.

“Nije bilo dramatično. Od srca je bilo teško donijeti odluku zbog mog bivšeg suigrača Igora Štimca, ali moramo paziti na ugled reprezentacije. Nije bilo lako gubiti u povijesnoj zemlji poput Škotske, na kraju sam tužan zbog svih scena koje su se dogodile. Jednoglasno je donesena odluka, to je poruka da HNS brine o svom poslu. Tužan sam i sretan, nadam se da će nas Kovač odvesti na SP.”

Šuker se nije želio vraćati u prošlost i govoriti tko je postavio Štimca, a nije dao ni odgovor zašto Štimac nije ranije maknut s mjesta izbornika.

“Zato što smo kao pravi profesionalci, kao sportaši… Nadam se da ćete shvatiti da ćete u budućnosti dobiti odgovor na pitanje”, rekao je Šuker i prihvatio ‘odgovornost’:

“Da nisam odgovorna osoba ne bih u pet ujutro izrekao da je Štimac smijenjen. Nadam se da ćemo se sa Štimcem rastati kao ljudi, u ugovoru stoje koje su obveze HNS-a i Štimca u ovakvoj situaciji.” Kovač je navodno bio jedini kandidat:

“Jednoglasno je izabran. Još do dan-danas nisam vidio takav entuzijazam za takvu odluku… Predstoji nam mukotrpan rad, a izbornik ima sve ovlasti napraviti svoj tim”, razbacivao se Štimac floskulama i objasnio zašto baš Niko.

“To je slijed događaja i pogled za budućnost. Kao bivši suigrač i kapetan, čovjek koji osjeća Hrvatsku i ‘ginuo’ je za nju na terenu. Napravio je odličan imidž s U21 reprezentacijom. Imali smo viziju, zato mi je drago da je jednoglasno izabran. Molim sve da pomognu novim izborniku, nadam se da ćemo se uspjeti plasirati u Brazil.”

net.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Oglas