Connect with us

Politika

Nikola Grmoja: Branimo razum i struku kompromitiranu odlukama Stožera

Objavljeno

-

Foto: Hina

Potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja poručio je u ponedjeljak iz Zadra da su se u inicijativi za raspisivanje referenduma o ukidanju covid potvrda okupili kako bi u teškoj situaciji pandemije obranili razum, znanost i struku koja je “kompromitirana lošim odlukama Nacionalnog stožera”.

Posjetivši ih na štandu, Grmoja je zahvalio volonterima što po kiši i hladnom vremenu diljem Hrvatske prikupljaju potpise za referendum.

“Izloženi smo spinovima, Vlada gura spin da smo totalni antikvakseri, a jedan je zastupnik, koji je sada odigrao za vladajuću većinu, rekao čak i da smo ravnozemljaši. Upravo suprotno. Ljudi ne mogu na radna mjesta i u institucije bez covid potvrda, što je skandalozno”, izjavio je novinarima.

Prikupljanje potpisa teče fantastično, unatoč lošem vremenu

Na njihovo pitanje koliko je do sada prikupljeno potpisa u referendumskoj inicijativi “Dosta je stožerokracije”, kojom se traži ukidanje Nacionalnog stožera i covid potvrda, odgovorio je kako su rezultati “fantastični”, pogotovo uzimajući u obzir vrijeme.

“Vidjet ćete kako se mijenja priča vladajućih kad dođemo s dovoljnim brojem prikupljenih potpisa. Uostalom, za nevjerne Tome dovoljno je da pogledaju nastupe i nervozu premijera Andreja Plenkovića. Mi smo lagani i idemo lagano po pobjedu”, naglasio je Grmoja.

Nacionalni stožer je prozvao da se kompromitirao, “družili su se u svojim izbornim slavljima, slavili na Pelješkom mostu”.

“Tada nije bilo distance ni bilo čega drugoga, a kad treba terorizirati građane, tada se uvode mjere, i to selektivno i diskriminatorno. Stožer treba ukinuti! To će omogućiti ovaj referendum, kao i ukidanje covid potvrda i povratak demokracije u Hrvatsku”, istaknuo je Grmoja.

Komentirao je i kritike da njegov stranački kolega Zvonimir Troskot na društvenoj mreži koristi djecu u svrhu prikupljanja potpisa, navodeći da je Troskot objavio fotografiju djeteta kojem je prikriveno lice i to uz dopuštenje roditelja.

Imunolozi zahtijevaju cijepljenje djece, a korona za njih potpuno neopasna

“Kada Pfizer snima reklame u kojima s djecom promovira cijepljenje djece, ili kada neki naši imunolozi zahtijevaju cijepljenje djece od bolesti koja je za djecu potpuno neopasna, nitko ne postavlja nikakva pitanja. Moja djevojčica je bila s nama cijelo vrijeme dok sam imao koronu, nikakve posljedice nije imala. Koliko je to djece, koja su zdrava, imalo posljedice”, upitao je.

Na novinarsko pitanje o “necijepljenima koji blokiraju zdravstveni sustav”, Grmoja je odgovorio: “Kako je moguće da je naš zdravstveni sustav opterećen dvije godine otkako znamo za pandemiju? To govori o njemu”, kazao je i ponovio kako odgovor na epidemiju vidi u većoj zaštiti starijih i imunokompromitiranih. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari