Connect with us

Politika

Grmoja: Mjere uvedene da se građane indirektno prisili na cijepljenje

Objavljeno

-

Potpredsjednik Mosta saborski zastupnik Nikola Grmoja ponovio je u subotu u Šibeniku vezano za referenduma protiv covid-potvrda i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, kako su mjere uvedene da se građane indirektno prisili na cijepljenje, a da oni nisu protiv cijepljenja.

Konferenciju za novinare Grmoja je održao na šibenskoj tržnici pored štanda Mosta na kojem su prikupljali potpisa građana za referendum protiv covid-potvrda i Nacionalnog stožera.

Ponovio je njihova stajališta da se građane plaši pandemijom, kako ih se terorizira, da su mjere uvedene da se građane indirektno prisili na cijepljenj. Ponovio je i da covid potvrde ne pomažu u sprečavanju širenja zaraze.

Grmoja je, uz ostalo, naveo da ovo nije referendum Mosta protiv cijepljenja, već protiv covid-potvrda i protiv Nacionalnog stožera civilne zaštite, a cijepiti se, kaže, može svatko tko želi.

Niječno je odgovorio na pitanje novinara – je li danas odabrao Šibenik za svoju tiskovnu konferenciju kao odgovor zastupniku Hrvatskih suverenistva, Hrvoju Zekanoviću, koji je u raspravi u Saboru ovaj tjedan prozvao zastupnike desnih stranaka da su, izbjegavajući jasno pozvati građane na cijepljenje – odgovorni za visoku smrtnost u Hrvatskoj zbog covida-19.

Nije to odgovor Zekanoviću, rekao je Grmoja, dodavši: “Ja ne želim odgovarati gospodinu Zekanoviću, niti njemu slati poruke. Sve što mi radimo je da šaljemo poruke Stožeru i Vladi RH, oni su ti koji upravljaju ovom krizom”.

Ustvrdio je kako je ‘skandalozno’ da je oporba ‘potpuno isključena iz upravljanja ovom krizom otpočetka’, a da ju se proziva odgovornom za ono što se događa oko broja smrtnih slučajeva.

“Sjetite se da su prije nekih sedam dana na HDZ-ovu Facebooku objavljena lica zastupnika Mosta s brojem umrlih u Hrvatskoj, a ja sam prozvan Nikola Ivermektin Grmoja, iako nikad taj ivermektin nisam ni spomenuo, niti imam pojma o tome. Ali to je očito ta taktika da se nešto prilijepi Mostu, a zašto je gospodin Zekanović odlučio na takav način govoriti, ne znam, ali to je dosta čudan istup”, izjavio je novinarima u Šibeniku Mostov potpredsjednik.

O broju dosad prikupljenih potpisa za referendum Grmoja nije htio govoriti, rekavši samo da je “odaziv vrlo dobar”.

Upitan da komentira Zekanovićevu ocjenu da su zastupnici desnice aktivakseri, Grmoja je odgovorio:
“To je lijepljenje etiketa. Ne znam što to znači biti antivakser, ja sam cijepio svoje dijete svim cijepivima, ali nema nikakve šanse da svoje dijete cijepim s ovim cjepivom jer ova bolest za moje dijete nije uopće opasna. Ima sam koronu, prebolio sam je, djetetu mi ništa nije bilo i netko da tjera moje dijete na cijepljenje zbog bolesti koja nije opasna za njega, o tome nema govora”, dodao je. (Hina)

Nino Raspudić: Zekanović se odavno žetonizirao HDZ-u

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari