Connect with us

Politika

Nikola Grmoja (Most): Sabljak ponovno udaljen s posla

Objavljeno

-

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je u utorak u Saboru da je diplomat Damir Sabljak ponovno udaljen s radnog mjesta u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, četiri dana nakon što je temeljem pravomoćne presude Visokog upravnog suda vraćen na posao.

“Upravo je diplomatu Damiru Sabljaku oduzeto pravo na rad, udaljen je sa svoga mjesta u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova iako ima pravomoćnu presudu da ga se vrati na njegovo radno mjesto”, rekao je Grmoja tijekom saborske sjednice zatraživši stanku.

„To je skandal, četiri dana nakon što se vraćen na posao u ministarstvo, još jedan dokaz koliko ključni ljudi u ministarstvu na čelu s ministrom Gordanom Grlićem Radmanom žele prikrivati korupciju i neovisno o presudama hrvatskog pravosuđa progoniti čovjeka koji je razotkrio korupciju”, ustvrdio je.

Pozvao je predsjednika saborskog Odbora za vanjske poslove Garija Cappellija i člana tog Odbora i bivšeg ministra vanjskih poslova Davora Ivu Stiera da se o tome očituju.

Grmoja kaže kako je potrebno podignuti kaznenu prijava protiv odgovornih jer se Sabljaku onemogućuje pravo na rad i ne poštuju važeće sudske presude.

Damir Sabljak je 2018. godine podnio prijavu tvrdeći kako ima dokaze za korupciju i trošenje proračunskog novca u veleposlanstvima Republike Hrvatske u Washingtonu i Canberri. Nakon toga je udaljen iz diplomatske službe, a pravomoćnim rješenjem Visokog upravnog suda vraćen je u MVEP nakon četiri godine. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari