Connect with us

Politika

Nikola Grmoja (Most) traži objavu sporazuma banaka i Vlade

Objavljeno

-

Foto: Hina

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja zatražio je u srijedu od ministra financija Marka Primoraca objavu sporazuma Vlade i banka o kreditima u švicarskim francima odnosno odgovor na pitanje o odustajanju banaka od tužbe protiv Hrvatske u iznosu od 2,5 milijardi kuna.

Uputio sam ministru zastupničko pitanje koje je obaveze preuzela hrvatska Vlada budući da su banke odustale od spora pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova, izvijestio je Grmoja u Saboru.

Tvrdi da je Vlada sigurno nešto trebala dati zauzvrat.

„Postoji bojazan da je Vlada to odustajanje platila iskazom pred Sudom Europske unije da su se svi hrvatski potrošači koji su konvertirali kredite zapravo odrekli prva na obeštećenje, što je laž”, kazao je Grmoja zatraživši javnu objavu sporazuma Vlade i banaka.

„Oštećeno je 55 tisuća hrvatski obitelji s konvertiranim kreditima, hrvatska Vlada trebala bi raditi časno i pošteno, u interesu hrvatskih građana i objaviti detalje sporazuma s bankama”, rekao je.

Grmoja je naveo primjer poljske vlade koja je pred Sudom EU-a zauzela stav u korist svojih potrošača i gdje je sud presudio u korist poljskih potrošača. „A kod hrvatskih potrošača je oprao ruke jer je hrvatska Vlada zauzela stav koji ide u korist banaka, a kontra hrvatskih potrošača” , ustvrdio je. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari