Connect with us

Reagiranja

Nikola Grmoja o izvještaju USKOK-a

Objavljeno

-

Pozdravljam brzu reakciju USKOK-a i provedenu istragu koja je rezultirala izvještajem u kojem je navedeno da Božo Petrov nije bio praćen, niti su prema njemu primjenjivane bilo kakve mjere tajnog nadzora.

[ad id=”93788″]

Međutim, javnost je bila upoznata s činjenicom da sam samo ja ispitan. Ne znamo jesu li ispitani i drugi akteri, kao ni njihov broj. Ranije sam upozorio da, ako je akcija praćenja Petrova bila provedena u manjem krugu ljudi, bit će vrlo teško provesti istragu i dokazati praćenje. Smatram da je potrebno pričekati i izvješće Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Nadam se da je izvješće USKOK-a u potpunosti pravovaljano, kako se ne bi ponovio slučaj Slavka Linića, s obzirom na to da svjedočimo medijskim napisima o tome da je gospodin Linić ipak bio praćen usprkos ranije provedenoj istrazi koja je to demantirala, kazao je Nikola Grmoja, glasnogovornik MOSTA nezavisnih lista, prenosi kamenjar.com

Podsjetimo, jutros je USKOK objavio priopćenje u kojem navode da vođa Mosta Božo Petrov nije bio praćen.

“Nakon provedenih izvida, a u vezi javno iznijetih tvrdnji, kao i medijskih napisa o navodnim zloporabama djelatnika Policijskog nacionalnog Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, prema čelniku MOST-a Boži Petrovu, USKOK objavljuje sljedeće priopćenje.  Tijekom izvida pribavljeni su podaci od nadležnih državnih tijela, između ostalih i od Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija. Na temelju rezultata izvida utvrđeno je da prema Boži Petrovu nisu poduzimane radnje praćenja, nisu traženi izlisti i podaci o ostvarenom telekomunikacijskom prometu za njegov mobilni uređaj po bilo kojoj osnovi, da prema istom nisu primjenjivane mjere tajnog nadzora telekomunikacijskih usluga i sadržaja komunikacija te da nisu vršene analitičke obrade ostvarenog telekomunikacijskog prometa”,  priopćili su iz USKOK-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari