Connect with us

Magazin

Nikola Kajkić: Neprogonjeni zločinci i spomenici zločincima izazivaju nemir!

Objavljeno

-

Razgovor s Nikolom Kajkićem u večerašnjoj Budnici malo će koga ostaviti ravnodušnim. Kajkić je detaljno i stručno elaborirao slabosti državnih organa istrage i progona ratnih zločina na primjeru odbačene kaznene prijave za ubojstvo obitelji Stefančić i malene četverogodišnje djevojčice Martine.

Zorno je na primjerima i dokumentima upozorio na modele istrage zločina, otvoreno potvrdio da među srpskim življem i u Hrvatskoj i u Srbiji postoje ljudi koji žele pomoći u kažnjavanju zvijeri među ljudima, koji su ostavili krvavi trag po Hrvatskoj, ali i na memoriji srpskog naroda, koga upravo po riječima Kajkića zločinci i oni koji štite zločince drže taocem.

U emisiji je emitiran i emotivni govor Željka Sačića u Saboru, a razgovaralo se o upozorenjima haškog pravnog eksperta Pere Kovačevića na potrebu preuzimanja izvedenih dokaza o srpskim zločinima sa suđenja u Haagu na koje Hrvatska ima pravo, te o čitavom nizu neugodnih implikacija političkog kadroviranja u institucijama istrage i progona zločina, zbog kojih i imamo tako sporu ili nedostižnu pravdu.

Kajkić je potvrdio na temelju dokumenata da su spomenici srpskim vojnicima u funkciji agresije, njihovim postrojbama i zapovjednicima s veličanjem ideje i politike agresije podignuti nezakonito i da će odlukom državnih nadležnih institucija morati biti uklonjeni. Konkretno su prikazani spomenici Belim Orlovima, Šoškočaninu i zbirni spomenik vojnicima RSK.

U emisiji je istaknuta saborska inicijativa Steve Culeja po tom pitanju. Na samom kraju emisije sugovornici su javnosti postavili otvoreno pitanje – Zašto u Vukovaru nema ulice ili trga žrtava srpske agresije? Sve navedeno razlog je da pogledate novu Budnicu

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari