Pratite nas

Pregled

Nikola Kajkić: ‘Skinuli su me do gola, psovali mi ustašku mater i govorili da sam đubre’

Objavljeno

na

Suspendirani policijski istražitelj za ratne zločine na Ovčari Nikola Kajkić i predsjednica Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Zorica Gregurić održavaju konferenciju za medije nakon što su prošli tjedan ustvdili kako su zaustavljeni na graničnom prijelazu Bajakovo te ispitivani od osoba u civilu pri čemu je Kajkić uhićen, vjeruju od strane srbijanske tajne službe.

Gregurić je kazala kako su se u Beogradu sastali s Florence Hartmann i njezinim suradnicima te su imali i sastanak u jednom odvjetničkom uredu.

“Na srpskoj granici okružila su nas četiri granična policajca te da odmah izađemo iz auta. Sva četvorica su praktički rastavili auto. Tražili su novac. Imala sam 400 kuna, ali to im nije bilo dovoljno. Htjela sam posegnuti za mobitelom, ali rekli su mi da to nije dopušteno. Nakon toga su Kajkića policajci odveli i nakon nekog vremena došle su dvije policajke koje su odvele i mene. Nisam znala što se događa s Kajkićem niti su nam rekli što rade”, kazala je Gregurić, prenosi dnevnik.hr

Istaknula je kako su joj oduzeli mobitel i sve tehničke stvari te ih odnijeli.

“Pretresli su mi torbu, pregledali svaki papir, oduzeli sve dokumente i detaljno me pregledali. Nakon toga su zaključale prostoriju, a ja sam sprovedena u prostoriju do koje se nalazio Kajkić. Pretres je obavljen bez objašnjenja. Jedan muškarac mi je rekao da sam privedena jer su me prijavili njihove kolege iz Hrvatske. Pitali su me koliko surađujem sa SOA-om i postavljali mi ozbiljna pitanja. Rekli su mi da je Kajkić uhićen i da s njim potpuno drugačije razgovaraju. To sam i sama čula jer se čula buka, prijetnja i vikanje”, kazala je.

Naglašava kako je cijeli postupak bio zastrašujuć.

“Sve do ispitivanja nismo znali što se događa. Ispitivanje je trajalo nekoliko sati bez ikakve pauze. Bilo je zastrašivanja, ispitivanja o određenim osobama. Najviše ih je zanimalo istraživanje zločina na Ovčari. Pitali su nas i o VIlimu Karloviću, postavljali su i pitanja o političarima, između ostalog i Brkića”, rekla je.

Gregurić je rekla kako je o svemu obavijestila Vladu, Sabor, Ministarstvo branitelja, Saborskim odborima…

“O svemu je zahvaljujući Marijani Petir obaviještena i Europska komisiji”, rekla je Gregurić.

Na kraju je poručila kako su ih nakon ispitivanja pustili bez ikakvih papira.

Što se dogodilo na granici objasno je i Nikola Kajkić.

“Nakon događaja sam bio potresen i samo sam htio što prije doći kući. Moja obitelj je bila zabrinuta. Sljedeći dan sam otišao u bolnicu zbog bolova te potom uputio prijavu DORH-u. U Beograd nisam išao s ciljem istraživanja. Moje istraživanje je završilo u veljači i od tada ne radim ništa po pitanju istraživanja ratnih zločina”, kazao je Kajkić, inače suspendiran MUP-ov istražitelj ratnih zločina na Ovčari.

Istaknuo je kako je i dalje predsjednik policijskog sindikata te je u Beogradu puno puta bio u privatnom aranžmanu.

“Znao sam odmah da nešto nije u redu. Zatražili su me da stanem sa strane te da im predam dokumente o vozilu i izađem van. Oni su napravili detaljnu pretragu auta, skidali su tapecirung i rezervne gume. Potom sam svoje stvari morao iznijeti u prostoriju za zadržavanje. Skinuli su me do gola i pregledali me. Pitao sam zašto me pregledavaju, nisu mi ništa htjeli reći. Uz policajce je bio prisutan i jedan djelatnik BIA-e. Rekli su mu da oni rade za BIA-u. Pitali su me znam li koje su njihove obavijeste – premlati i ubij. Rekli su mi da sam ja maltretirao Srbe na ispitivanju. Psovali su mi ustašku mater i govorili da sam đubre”, kazao je Kajkić i dodao kako je sve optužbe demantirao.

Kajkić tvrdi kako su u jednom trenu srušili na što se on potužio na maltretiranje.

“U jednom trenu su mi rekli da će me zatvoriti s pederima…Ovakvo poniženje još nisam doživio. Prijetili su i mojoj obitelji.”, kazao je Kajkić i dodao kako su ga policajci u jednom trenu i udarili.

Kajkić tvrdi da njemu u nijednom trenutku nije rečeno da je prijava došla iz Hrvatske.

 

PRIJELOMNA VIJEST: U SRBIJI JE UHIĆEN NIKOLA KAJKIĆ! Priveli su i Zoricu Gregurić!

 

 

NIKOLA KAJKIĆ: MA DOSTA JE VIŠE!!!! Pa koliko su ti ‘likovi iz NOB-a’ imali godina 1941-1945???

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Kako razvijenim zemljama reći: Nemojte privlačiti ljude iz Hrvatske, mi gubimo radnu snagu

Objavljeno

na

Objavio

Nova Europska komisija istaknula je negativne demografske trendove kao jedan od ključnih problema Europe. Ima li Europska unija demografsku politiku? Slijedi li Hrvatska samo demografske trendove i zašto mjere demografske politike ne zaustavljaju iseljavanje u emisiji Intervju tjedna odgovarao je demograf Anđelko Akrap.

Nismo čuli ni za kakve mjere koje bi se provodile na razini EU-a. Predsjednica Komisije rekla je: ‘Gospođa Šuica zna probleme’ i ništa više. Ne sumnjam u dobre namjere EK, ali radi se o dugoročnim politikama i ona treba biti nadnacionalna, što u ovom trenutku nie moguće, kazao je Akrap. Smatra kako svaka država EU mora imati drugačiju strategiju, a kao usporedbu naveo je probleme Zagreba i probleme Like.

“Moćni uvijek žele ostati moćni”

Kako razvijenim zemljama reći: ‘Nemojte privlačiti ljude iz Hrvatske, mi gubimo radnu snagu i postat ćemo neodrživi neodrživi. Odakle ćemo mi tu radnu snagu privući ili možda možemo pripremati za vas radnu snagu’.

Razvijene zemlje mogu puno toga učiniti. Zašto ne investiraju u područja iz kojih se iseljava. Moćni uvijek žele ostati moćni. Takva je politika unutar EU-a. Neće nikad protiv sebe raditi. Nisam tu da osuđujem nego da naglasim da Hrvatska mora sama rješavati svoje probleme, uz pomoć EU-a, kazao je Akrap.

“Veliki problem su rad na određeno vrijeme i veličina plaće”

Naglasio je kako Francuska ima gotovo na razini obnavljanja stanovništva broj rađanja, a Češka bilježi porast broja živorođenih. Mađarska, Slovačka, Češka – te zemlje ulažu, naglasio je Akrap dodajući kako ovo nije stvar jedne Vlade. Smatra da će demografske mjere dati rezultata samo uz dobru ekonomsku politiku.

Mlade najviše muči, dodao je – rad na određeno vrijeme, jer ne mogu riješiti egzsitencijalne probleme i stambeno pitanje. Po broju mladih koji rade na određeno vrijeme smo među vodećima u Europi. Grade se stanovi u praznoj Slavoniji, a nema stanova tamo gdje se radi, poručio je. Upozorio je i na problem visine plaća.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Marijana Petir: Podržat ću Kolindu zbog demografske politike i borbe za neradnu nedjelju

Objavljeno

na

Objavio

Nacional.hr je u Europskom parlamentu u Bruxellesu razgovarao s Marijanom Petir, europarlamentarkom u bivšem 8. sazivu. Ona je u Bruxelles došla na poziv organizacije Europskog molitvenog doručka a održala je i niz bilateralnih sastanaka s čelnicima Odbora za poljoprivredu, i drugim zastupnicima i organizacijama.

Lista Marijane Petir na europskim izborima dobila je gotovo 50 tisuća glasova. Petir je za Nacional najavila da će, kada predsjednička kampanja službeno počne, podršku dati aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.

Kaže da je Grabar-Kitarović prepoznala najveći problem Hrvatske, lošu demografsku sliku te da je demografiju i traženje rješenja za populacijske mjere uspjela nametnuti kao glavne političke teme.

Ona tvrdi da je na međunarodnom planu Grabar-Kitarović napravila veliki iskorak i da danas gotovo ne postoji nitko na svijetu tko ne zna za Hrvatsku.

Osim navedenog Petir je još izjavila: ‘Posebno sam zadovoljna što je aktualna predsjednica podržala inicijativu o uvođenju slobodne nedjelje i dostojanstvenog radnog vremena.”

Marijana Petir planira izaći na parlamentarne izbore iduće godine.

Još ne otkriva o kojim se točno modelima i strategijama radi, ali naglašava da svakako ostaje u politici.

Kritički je govorila o svojoj bivšoj stranci HSS. O tomu je izjavila: “Ta stranka više ni na koji način ne brani interese poljoprivrednika i razvoja hrvatskog sela. Njen predsjednik Krešo Beljak bavi se temama koje su u njegovom uskom interesu i koje služe njegovoj osobnoj promociji, on nema nikakav osjećaj za poljoprivrednike, hrvatsko selo i hrvatski narod”.

 

Dobro, a što je radila svih ovih 5 godina?

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari