Connect with us

Događaji

Nikola Mažar – Na Dan vukovarskih branitelja odajemo počast svima koji su vlastitim životom stvorili slobodnu, samostalnu i neovisnu RH

Objavljeno

on

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara 2003. obilježen je Dan vukovarskih branitelja misom u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru te polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položeni su vijenci za sve poginule, ubijene i umrle branitelje, a Nikola Mažar, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića poručio je kako 24. kolovoza odaju počast svima koji su vlastitim životom stvorili slobodnu, samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

“Danas odajemo počast i prisjećamo se svih koji su svojim životima stvorili slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku, a zahvaljujući njima danas se nalazimo u našem Vukovaru“, istaknuo je Nikola Mažar. Podsjetio je da su na današnji dan 1991. godine pogođena i srušena dva neprijateljska zrakoplova tijekom bombardiranja Vukovara te uslijedile neprekidne tromjesečne borbe koje su kulminirale poznatim tragičnim vukovarskim zbivanjima između 18. i 20 studenog 1991. godine.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari