Connect with us

Herceg Bosna

Nikolić prvi četnički vojvoda na proslavi hrvatskog Dana državnosti, na fešti i reformirani ustašoid – Mesić

Objavljeno

-

Baš je lijepo biti srpski predsjednik, još k tome četnički vojvoda i to na prijemu povodom hrvatskog Dana državnosti u Beogradu i to u društvu bivšeg ustašoida Stjepana Mesića. Naime, upravo se tako nešto dogodilo u utorak navečer u Beogradu na prijemu koji  povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Dana državnosti i Dana oružanih snaga RH priredio veleposlanik RH u Srbiji Željko Kuprešak.

Nikolić je prvi predsjednik, ujedno i prvi četnički vojvoda, koji je od uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i SR Jugoslavije, odnosno Srbije, nazočio prijemu u povodu Dana državnosti Hrvatske u Beogradu, dakle, prije njega demokrat Tadić ipak se nije smilovao i došao na prijem. Mesić i Nikolić će, vjerujemo, dobro surađivati budući da se radi o ljudima suprotnih razmišljanja ali i o ljudima koji vole prošlost, jedan ustaše i partizane, drugi četnike.

Nakon intoniranja himni Lijepa naša i Bože pravde, dakako, pozdravljajući srbijanskog šefa države, te bivšeg predsjednika Hrvatske Stipu Mesića, ministre, članove srbijanskog parlamenta te predstavnike diplomatskog zbora veleposlanik Kuprešak rekao je da Hrvatska snažno, da ne kažemo moćno,  podupire eurointegraciju Srbije.

Naravno, Hrvatska ulaskom u Europsku uniju ima trenutačno pravo glasa unutar EU. Svi će samo nas slušati.

tinolovka/Foto: AFP

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas