Connect with us

Iz Svijeta

Nikolić i Vučić ne podržavaju referendum u RS

Objavljeno

-

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i njezin premijer Aleksandar Vučić danas nisu pružili podršku referendumu u RS-u, ali ni na koji način ne žele utjecati na promjenu političkih stavova legitimno izabranih političara u Republici Srpskoj.

U službenom priopćenju naglašavaju kako će Srbija bez obzira na određene razlike u pogledima na situaciju u regiji uvijek podržati srpski narod, građane i institucije Republike Srpske.

Priopćenje je stiglo nakon sastanka s članom predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, koji je prvi stigao na sastanak, s predsjednikom RS Miloradom Dodikom, predsjednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i predsjednikom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem.

Vučić i Nikolić s nazočnima su razmatrali trenutačnu situaciju nakon što je je Upravni odbor Savjeta za primjenu mira u BiH pozvao vlasti Republike Srpske da odustanu od referenduma o danu RS-a.

Predsjednik i premijer oštro su osudili organizirane napade koje iz pojedinih zemalja regije stižu protiv Republike Srbije i srpskog naroda, kao i licemjernu šutnju kojom se pravi lažna ravnoteža kad su u pitanju međunarodne zajednice.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari