Connect with us

Hrvatska

Nikolina Brnjac: Očekujemo da bi Austrija mogla promijeniti svoje mišljenje vezano uz Hrvatsku

Published

on

Austrija je odbila zahtjev Hrvatske da umjesto stavljanja cijele zemlje na epidemiološku crvenu listu, uvede tu mjeru samo za određene dijelove Hrvatske, a ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je u utorak kako očekuju da bi Austrija mogla promijeniti mišljenje.

Ministrica je večeras u ‘Temi dana’ Hrvatske televizije (HTV) komentirala odluku Austrije da povratnici s godišnjih odmora iz Hrvatske moraju pokazati aktualni negativni test na koronavirus ili se u roku od 48 sati podvrgnuti testiranju, kao i razmišljanja Slovenije o uvođenju karantene ovog vikenda za sve povratnike iz Hrvatske.

Brnjac: Ništa nije prepušteno slučaju

Ministrica turizma i sporta istaknula je kako ništa nije prepušteno slučaju te da redovito razmjenjuju informacije i kontaktiraju sa slovenskim kolegama, daju im transparentne podatke o brojkama po županijama, kako bi mogli vidjeti da nisu sve hrvatske županije u istoj situaciji, odnosno da ih samo dvije imaju porast broja oboljelih.

“Očekujemo da uzmu u obzir kakvo je stanje po županijama jer to su relevantni podaci i oni su upoznati s tim”, rekla je Brnjac. Mislim da bi se mogla takva nekakva odluka s njihove strane i očekivati, dodala je.

Što se Austrije tiče, kaže, lista se revidira i mijenja se otprilike svaka dva tjedna.
“S obzirom na nove mjere Stožera očekujemo da bi i Austrija isto mogla promijeniti svoje mišljenje vezano uz Hrvatsku”, rekla je Brnjac.

Upitana hoće li Hrvatska uzvratiti istim mjerama ministrica turizma poručila je da ne bi govorila o reciprocitetima.
Brnjac je rekla i da ima informaciju kako u hrvatskim hotelima nema niti jednog zabilježenog oboljelog jer se svi pridržavaju strogih epidemioloških mjera.

Dodala je da je broj turista oboljelih u Hrvatskoj zanemariv.
Ministrica je rekla  kako nam je pomoglo što smo autodestinacija. Istaknula je i da Dubrovačko-neretvanska županija u kolovozu bilježi sve bolje turističke rezultate, dodavši kako posebno vesele dobre najave aviokompanija za rujan i listopad.

Što se sportskih natjecanja tiče, rekla je Brnjac, ona će se sigurno održavati, ali Stožer je donio određene mjere – trećina gledatelja smije biti na tribinama, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a HNL je sam odlučio da neće imati gledatelja. (Hina)

Hrvatska za američki Virtuoso među 20 najpoželjnijih odredišta za 2021.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari