Pratite nas

Nikšić: Da Lijanović nije dijelio poticaje šakom i kapom ne bi bilo duga

Objavljeno

na

‘Da federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović nije dijelio poticaje kapom i šakom za kapitalne investicije, a imao podršku ovih poljoprivrednika koji danas prosvjeduju, ne bi bilo marke duga prema iskrenim i pravim poljoprivrednim proizvođačima”, rekao je danas u Sarajevu federalni premijer Nermin Nikšić.

Prema njima se, ističe, duguje i zato smatra da oni potpuno opravdano izražavaju nezadovoljstvo, ali da to ne trebaju upućivati na adresu premijera Federacije BiH i federalnog ministra financija Ante Krajinu.

Naglasio je da nikakvi pritisci ne mogu utjecati na to da ”mi radimo ili ne radimo svoj posao, onako kako najbolje znamo i mislimo“.

”Nakon što je posljednja tranša sredstava Međunarodnog monetarnog fonda uplaćena danas je poljoprivrednicima uplaćeno 10 milijuna duga. To nije ni hir ni volja premijera ni federalnog ministra financija. Dakle, ono što obradi Ministarstvo poljoprivrede onako kako smo planirali to mi izvršavamo”, kazao je Nikšić.

Misli da je “bilo puno bolje dugovati ovim za ribnjake i štale za što su se još zloupotrebljavala sredstva proračuna o čemu također Tužilaštvo sarajevske županije vodi postupak”.

U tom smislu, cijeni da je uvijek bolje plaćati ono što se radi za proizvodnju a za investicije, ako već nešto trebamo dugovati, bolje dugovati za investicije.

Komentirajući jučerašnju reakciju poljoprivrednika ispred zgrade Federalne vlade Nikšić kaže da se ničega ne plaši i da su to oni poljoprivrednici sa spiska od 800 KM poticaja.

”Nemam ništa protiv da ljudi izražavaju svoje nezadovoljstvo u skladu sa određenim normama ponašanja. Žao mi je da je uopće gospodin Pejić priveden, ali to je njegovo opredjeljenje kao što i drugi organi rade svoj posao. On je poznati aktivist Narodne stranke tako da to malo gubi smisao i time baca ljagu na poljoprivrednike, a ne na Federalnu vladu”, staknuo je Nikšić.

bljesak.info

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

VELIKO FINALE: Državni vrh zasad skloniji izraelskom F-16, ali Gripen spušta cijenu

Objavljeno

na

Objavio

Amerikanci i Grci otpali – Izraelci i Šveđani ostali u užem izboru na natječaju za kupnju hrvatske borbene eskadrile

Švedski proizvođač SAAB uz potporu švedske vlade odlučio se na završno lobiranje i uvjeravanje hrvatske strane da je izbor njihova Gripena JAS 39 C/D za novu borbenu eskadrilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) jedini racionalan izbor.

Pa je, na prilično iznenađenje, “u zadnji čas” na studijsko putovanje u Švedsku pozvao i novinare desetak hrvatskih redakcija koje je potom primio sam vrh kompanije, čak i vlasnik iz moćne obitelji Wallenberg te ministar obrane Peter Hultqvist, piše Večernji list

Prošlo je mjesec i pol dana od kako su u Ministarstvu obrane otvorili četiri pristigle ponude, a prema najavama, vrednovanje tih ponuda, posao koji rade razna stručna povjerenstva u MORH-u, trebao bi biti završen do 30. studenog, kada bi trebalo biti objavljeno čija je ponuda najbolja za Hrvatsku.

Premda se detalji još ne mogu saznati, neke su se informacije u proteklim tjednima počele probijati u stručniju javnost tako da se brzo saznalo kako su dvije ponude – ona najskuplja iz SAD-a, koji je ponudio potpuno nove lovce F-16 blok 70/72 koji su samo korak do aviona 5. generacije, te ponuda iz Grčke koja nudi već islužene F-16 blok 30 – pale u drugi plan.

Američka je ponuda navodno skupa, a Grčke rabljene F-16, premda su navodno najjeftiniji, trebalo bi još modernizirati.

Ostaju u finalu, ako je vjerovati “dobro upućenima”, dvije ponude, ona izraelska, za njihove ponajbolje rabljene lovce F-16 Barak, te švedska koja nudi potpuno nove Gripene Jas 39 C/D.

>>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka

Što će u novu eskadrilu: F-16 Barak ili Gripen?

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Velimir Bujanec: “DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN”

Objavljeno

na

Objavio

DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN…

Dobar Srbin je branio Hrvatsku i zna da je Srbija, uz pomoć jugo-komunističke JNA i paravojnih terorističkih postrojbi (četnika) izvršila agresiju na Hrvatsku državu.

Loš Srbin već dulje vrijeme na našoj nacionalnoj televiziji napada sve što je hrvatsko, a sada bi mijenjao i karakter obrambenog Domovinskog rata.

Dobar Srbin se sa lošim Srbinom nije upuštao u detaljnije rasprave; čovjek je od velikosrpske agresije branio hrvatski Vukovar i stao je na stranu DOBRA – protiv ZLA. Pa čak i u vlastitoj obitelji.

Loš Srbin bi trebao znati da je nad Hrvatskom izvršena krvava agresija, da su sve zapovijedi tijekom te agresije stizale iz Beograda i da je to u konačnici, potvrdio – Međunarodni sud pravde u Haagu.

Međutim, loš Srbin namjerno manipulira, iako možda zna koliko je tisuća Srbijanaca u Srbiji mobilizirano za sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku, kasnije i BiH. Najvjerojatnije ne zna koliko Srbijanaca u Srbiji danas prima invalidnine i mirovine za sudjelovanje u agresorskim ratovima.

Lošeg Srbina svakako se ne može nazivati četnikom, ali moglo bi se reći da spada u skupinu nekadašnjih jugoslavena, sada jugonostalgičara… I zato je on loš Srbin čak i za mnoge Srbe!

Država lošeg Srbina je krepala 1990. godine – a onda je krenula agresija kojoj su se priključili mnogi loši Srbi; htjeli su živjeti u jednoj državi – zvala se ona ‘Velika Srbija’ ili ‘Jugoslavija’, svejedno.

Uglavnom, dobri Srbi su branili svoju Hrvatsku, kao hrvatski branitelji – od loših Srba svih vrsta. Izjava lošeg Srbina da se u Hrvatskoj “vodio građanski rat” slično je uvredljiva kao i izjava jednog političkog klauna da se u Vukovaru “nije dogodio genocid”… Politički klaun izjavu kojom je negirao genocid dao je lani, a loš Srbin je negirao agresiju baš danas, na dan pada Borova Naselja.

U svakom slučaju, danas je jedan dobar Srbin pokazao lošem Srbinu da je prije svega – loš voditelj!

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari