Pratite nas

Nebuloze

Nikšić u Kataru: “Tko ne skače mrzi Bosnu…”

Objavljeno

na

Federalni premijer otišao na dvanaestodnevni izlet

Predsjednik SDP-a BiH i još uvijek aktualni premijer platformaške Vlade Nermin Nikšić otputovao je sa suprugom na dvanaestodnevni odmor u Katar, gdje prati rukometnu reprezentaciju BiH. Tamo su ga snimili i fotoaparati reportera koji prate rukometno prvenstvo. Prema dostupnom cjeniku kojega je predstavila jedna sarajevska turistička agencija, cijena aranžmana za jedanaest noćenja s još nekim ‘pogodnostima’ po osobi iznosi 3380 maraka, što je tek nešto malo manje od njegove mjesečne plaće kao premijera FBiH.

Ovaj aranžman uključuje zrakoplovnu kartu s povratkom na relaciji Sarajevo – Dubai – Doha – Dubai – Sarajevo zrakoplovnom kompanijom Fly Dubai. Cijena varira ovisno o tome koji je paket usluga uključen, a u nju je uključen i prijevoz od zračne luke do hotela, kao i do dvorana gdje nastupa bosanskohercegovačka rukometna vrsta. Zasebno se pak plaćaju ulaznice koje po susretu iznose oko 100 katarskih rijala, što je oko 50 maraka. Uz to su predviđene i pristojbe zračne luke, viza za Katar…, čemu treba još pridodati oko 400 eura troškova.

Zanimljivo je da ovo nije prvi izlet čelnika Vlade FBiH i SDP-a koja je u nešto širem društvu i prijašnjih godina o trošku države, a najčešće javnih poduzeća čije su čelnike štitili od kaznenih progona i produžavali im mandat unedogled, putovala od Pariza, Slovačke do drugih destinacija, a najčešće se radilo o nastupima nogometne vrste BiH. Tako je, primjerice, na navedeni put u Litvu, putovala gotovo cijela Vlada Federacije BiH i sve troškove njihova puta platili su praktično porezni obveznici, odnosno građani koji redovito izmiruju obveze prema javnim poduzećima. Najčešće je Nikšić, dok je bio glavni tajnik stranke i premijer, bio pratnja tadašnjem predsjedniku SDP-a Zlatku Lagumdžiji. Lagumdžija i Nikšić u Parizu su se slikali s bh. navijačima da bi u jednom trenutku zajedno s njima počeli pjevati: “Tko ne skače mrzi Bosnu…”.

Posljednji Nikšićev izlet u Katar dolazi u vrijeme kada je u Federaciji praktično sve spremno za novi socijalni bunt, s velikim brojem nezadovoljnih ljudi, nezaposlenih, otpuštenih radnika, razvojačenih branitelja. A kada se tome pridodaju i katastrofalni rezultati političke platforme, onda se njegovo putovanje u ovu arapsku zemlju ne može drukčije okarakterizirati nego skandaloznim. Uostalom, upravo su im zbog takvog odnosa prema Federaciji i BiH, birači na posljednjim izborima okrenuli leđa te ih teško kaznili.

[ad id=”40551″]

ZK/VecernjiList

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Izetbegović najavio tužbe protiv svih odgovornih aktera u Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Reuters

Interes Bosne i Hercegovine je da se Hrvatska pridržava međunarodnog prava i svojih obveza, a interesi Hrvatske i Srbije ne mogu biti nikakva osnova na kojoj će se temeljiti vanjska politika Bosne i Hercegovine, izjavio je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ističući kako će on na tome dosljedno inzistirati, a očekuje kako će to činiti i svaki sljedeći bošnjački član državnog vrha:

“Nikada neću prihvatiti da Bosna i Hercegovina u svojim vanjskopolitičkim odlukama ‘prati’ stajališta Srbije ili Hrvatske ili bilo koje druge države po bilo kojem vanjskopolitičkom pitanju. BiH će svoju vanjsku politiku voditi samostalno i isključivo je bazirati na suverenim interesima i pravima BiH”, kazao je Izetbegović u intervjuu, kojega je u utorak objavio portal Klix, odgovarajući na pitanje o tome zbog čega je intervenirao kada je predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović nedavno prilikom posjeta Beogradu izjavio kako će BiH svoju politiku prema Kosovu usklađivati s onom koju vodi Srbija.

Istaknuo je kako je drugačiji način razmišljanja ujedno glavni razlog sukoba koje povremeno ima s hrvatskim i srpskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem.

Izetbegović je ipak pojasnio kako se u BiH treba uzeti u obzir i to što o nekim pitanjima misle susjedi, no najbitnija su stajališta Europske unije koja BiH obvezuju sukladno Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

Poručio je i kako je Hrvatska i Srbija “morati naučiti da odnose s BiH grade na međusobnom uvažavanju, poštivanju i reciprocitetu”.

“Desetljećima koristiti vodne resurse BiH besplatno, zadržavati ogromnu imovinu tvrtki iz BiH 22 godine nakon završetka rata, zatvarati pristup BiH otvorenom moru kršeći prava koja BiH ima prema UN Konvenciji o pravu mora, nijekati presude međunarodnog suda ustanovljenog odlukom Vijeća sigurnosti UN-a, primati u audijencije presuđene ratne zločince, očekivati da se vanjska politika BiH kreira u glavnim gradovima susjednih zemalja, daleko je to od istinskog uvažavanja i korektnih odnosa spram BiH”, kazao je Izetbegović.

Odgovarajući na pitanje o mogućim odštetnim zahtjevima logoraša iz BiH prema Hrvatskoj nakon presude Haaškog suda šestorici bivših političkih i vojnih vođa Herceg-Bosne, Izetbegović je ocijenio kako će “žrtve zločina koje su počinili sudionici udruženog zločinačkog pothvata imati priliku tužiti sve odgovorne aktere“, a država BiH u tome ih ima obvezu poduprijeti.

“S Hrvatskom ćemo o svemu otvoreno pričati, direktnije nego dosad. Uvjeren sam da na istini, ma kakva ona bila, možemo izgraditi iskrene i obostrano korisne odnose s Hrvatskom i Hrvatima općenito. Ali preduvjet za to je istinsko poštovanje BiH. Ne treba nama Hrvatska pomagati, kako kaže predsjednica Grabar-Kitarović, da se ’emancipiramo’”, kazao je Izetbegović.

Po njegovu sudu “dostatno će biti” da se hrvatski državni vrh “suoči s istinom o prošlosti, da Hrvatska izvrši povrat imovine tvrtki iz BiH koja je ostala na njenom teritoriju, da plati pravičnu naknadu BiH za korištenje naših vodnih resursa, da prizna pravo BiH na pristup otvorenom moru u skladu s UN-ovom Konvencijom o pravu mora”.

Na taj način, zaključuje Izetbegović, Hrvatska će emancipirati samu sebe umjesto da to nudi BiH.

facebook komentari

Nastavi čitati

Nebuloze

SRAMOTNE SCENE: Slavio uz zastavu ‘Delije Knin’: Ovo je za srpsku Dalmaciju!

Objavljeno

na

Objavio

Crvena zvezda u četvrtak je u Beogradu svladala Koln i tako osigurala prolazak skupine u Europskoj ligi.

Zvezda je tako ostvarila najveći europski uspjeh u posljednjih 25 godina, a jedan od “junaka” bio je vratar Milan Borjan, piše Večernji list

Nažalost, Borjan je nakon utakmice pozirao sa zastavom na kojoj piše “Delije Kinin” i promovirao velikosrpstvo.

Kad sam došao u klub, rekao sam da sam iz Knina i da sam kao čovjek rođen u tom gradu ispunio san dolaskom u Crvenu zvezdu. To je dio mene! Znam tko sam i odakle dolazim! Knin je uvijek bio zvezdaški grad, a ova pobjeda nad Kolnom bio je za cijelu srpsku Dalmaciju. Vrlo dobro znam koliko ova pobjeda znači našem narodu – ispalio je Milan Borjan za Kurir

Otkrio je i otkud mu zastava na kojoj piše “Delije Knin”. – Tu sam zastavu dobio u Londonu nakon utakmice s Arsenalom. Od tada je nosim sa sobom, a suigrači je obožavaju. Ne možemo izgubiti kada je tu zastava “Delije Knin”.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari