Pratite nas

Najave

Ninčić: Marinko Ćutuk je skrenuo pozornost na mentalitet i karakteristike Hercegovaca

Objavljeno

na

Glumac Željko Ninčić koji će uskoro gostovati u Širokom Brijegu s predstavom Audicija kazao je u izjavi za Fenu kako je s likom Marinka Ćutuka otvorio mnoge teme te da se u mnogim filmovima i serijama pojavljuju likovi koji sliče i asociraju na taj lik.

Naglasio je kako je tim likom na neki način skrenuo pozornost na mentalitet i karakteristike Hercegovaca.

Što se tiče njegovih najnovijih projekta, Ninčić ističe kako do kraja ide s Audicijom te najavljuje još predstava.

Ovo je četvrta po redu predstava i na neki način simbioza staroga i novoga, kazao je on, naglasivši kako inspiraciju i teme crpi iz okruženja, života i aktualnosti.

Kada su u pitanju budući planovi, naš poznati glumac, naglašava kako mu je želja ove godine obilježi,ti a ‘Širokom’ će već započeti, 30 godina Audicije.

Izrazio je nadu da će obljetnicu obilježiti i u Zagrebu, koji je, kako je kazao, interesantan upravo zbog toga što je u Hrvatskoj odigrao preko tisuću predstava, a u samom Zagrebu preko stotinu te da je uz taj grad emotivno vezan i na neki način u njemu je napravio i najveće uspjehe.

Lisinski je jedini prostor u kojem su sve četiri audiciji imale premijeru, kazao je Ninčić.

Na pitanje je li u kontaktu s nekim od glumaca iz stare Audicije i postoji li ikakva šansa ponovnog okupljanja stare ekipe, Ninčić ističe kako su se glumci iz Audicije nažalost sve više i više udaljavali jer je svatko išao za svojom karijerom, no i zbog obveza i današnjeg načina života.

”Svatko se u nečemu našao, a ja sam ostao pri ovoj varijanti i odnosu prema toj predstavi. Tako sam jedini ostao, ali sam uvijek otvoren za sve suradnje pogotovo koje su korektne”, ističe glumac.

Što se tiče njegovog sudjelovanja u humanitarnoj akciji pomoći oboljelom dječaku Luki Barešiću i povratku u Široki Brijeg, Ninčić ističe kako to nije nikakav povratak jer je Široki uvijek sa njim i da koristi svaku priliku doći u taj grad, a da je ovo prvi put da dolazi odigrati predstavu.

”Po prvi put nakon mog odlaska na studiranje i na neki životni put dolazim u Široki i to je vrlo emotivan trenutak u mojoj karijeri, pogotovo zato što dolazim u jednoj značajnoj varijanti gdje ću imati priliku da napravim jedan human čin i skrenem pažnju na dječaka Luku, a i da se sastanem s mojim prijateljima koji će imati prvi put priliku da me vide u kinu Borak”, naglasio je Ninčić.

Inače, u sklopu humanitarne akcije “Za Luku”, Udruga “Inicijativa za Široki Brijeg” u suradnji s kinom “Borak”, organizirat će 15. veljače u Širokom Brijegu izvedbu predstave “Audicija”, a ta predstava bit će prikazana još u Ljubuškom, Čapljini i Stocu.

Ovom akcijom nastavlja se prikupljanje sredstava potrebnih za liječenje 4-godišnjeg dječaka Luke Barešića, koji boluje od rane mioklone encefalopatije.

Podsjetimo, Željko Ninčić rođen je u Rakitnu, a srednju školu završio je u Širokom Brijegu, gdje je i napravio prve glumačke korake.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Najave

Dođite na promociju knjige: “General Praljak”

Objavljeno

na

Objavio

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara ima čast pozvat Vas u utorak 21. studenog 2017. godine u 19 sati u Dvorani Vijenac, Kaptol 29a, Zagreb na predstavljanje knjige dr. sc. Miroslava Međimorca i akademika Josipa Pečarića GENERAL PRALJAK.

O knjizi će govoriti mons. dr. Vlado Košić biskup sisački, ugledni novinar i publicist  Mate Kovačević,  akademik Dubravko Jelčić, dr. sc. Miroslav Međimorec i akademik Josip Pečarić.

Voditeljica predstavljanja Zorica Gregurić.

Radujemo se Vašem dolasku!

facebook komentari

Nastavi čitati

Najave

Vukovarska bolnica svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka

Objavljeno

na

Objavio

“Vukovarska bolnica svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka” naziv je knjige čija će se promocija u organizaciji Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog instituta održati u Kristalnoj dvorani hotela Westin u utorak 14.studenoga s početkom u 18:00sati.

Knjiga prikazuje povijesni kontekst i neposredne okolnosti nastanka agresije na Vukovar i Hrvatsku, a utemeljena je na osnovu 280 literaturna izvora.

Urednik knjige je Ante-Zvonimir Golem, a izdavanje knjige inicirao je predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža.

„Htio sam to barem djelomično ispraviti i ispričati priču o bolnici, liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima, vozačima hitne pomoći, logističarima i svima onima koji su u najtežim uvjetima spašavali ljudske živote. Zašto svjetionik? Bolnica je nudila spas i utočište, prema njoj se orijentiralo i u nju se s nadom gledalo, posebno na kraju, kada je pao grad. Tada je doista sličila na svjetionik; osamljena, štitila je sve one koji su se u njoj zatekli” piše autor Ivo Lučić.

„Ta ljudska dimenzija obrane Vukovara zanemarena je, zanemareni su liječnici i bolničko osoblje, pa sam odlučio o njima pisati u kontekstu ukupnih povijesnih zbivanja na hrvatskome istoku. Kako je u recenziji knjige o vukovarskoj bolnici.” napisala je dr. Vesna Bosanac.

Uz autora dr.sc. Ive Lučića knjigu će predstaviti Andrija Hebrang, Vesna Bosanac, Darko Vitek i Nino Raspudić.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari