Connect with us

Pregled

Nino Raspudić: GONG je parapolitička organizacija i SDP-ov priljepak

Objavljeno

-

O predsjedničkim izborima, rezultatu te o Hrvatima i skijanju u emisiji Peti dan razgovarali su Petar Tomev Mitrikeski, Nino Raspudić, Marijana Bijelić i Lana Bobić.

Mitrikeski: Pola birača nije izišlo na izbore

Mitrikeski kaže da se na predsjedničkim izborima dogodio fenomen:

“U uvjetima kada je ono što je bilo desno u prvom krugu pobijedilo, u drugom krugu je izgubilo”.

Naglašava da veliki broj birača nije izašao na izbore.

“Pola birača nije izišlo na izbore. Milanović ima podršku jedva 29 posto svih Hrvata. Kakav je to legitimitet od 1/3 birača?”, zapitao je Mitrikeski.

“Milanović je uspio motivirati neodlučne. Grabar-Kitarović je izgubila jedan dio desnih birača. HDZ se treba zapitati zašto se to dogodilo”, ocjenjuje Mitrikeski i ističe da je Milanović bio iznimno arogantan u kampanji.

Marijana Bijelić smatra da je aktualna predsjednica učinila mnogo gafova.

“Grabar-Kitarović je počinila mnogo gafova, a neki su joj i namješteni, što je utjecalo na sukob unutar HDZ-a.”, tvrdi.

Raspudić: HDZ-u se događa jato crnih labuda

Raspudić navodi da je promašio prognozu, jer je očekivao da će Milanović izgubiti u drugom krugu.

“Zbroj Škore i Grabar-Kitarović pokazuje premoć desnog biračkog tijela. Dogodilo se nešto neuobičajeno. HDZ-ovi birači više nisu spremni gutati sve. Očekujem da će i u narednim izborima curiti HDZ-ovi glasovi. Mnogi će i dalje trpjeti Plenkovića, jer su uhljebi, a ostali to više nisu spremni. Podcijenio sam biračko tijelo HDZ-a pa se dogodilo da je kandidat, koji se obraćao manjinskom dijelu korpusa, dobio izbore.”

“Njima se događa jato crnih labuda. Procjenjuje se negativna uloga saveza s Bandićem. Oni bi bez Bandića dobili još i manje, jer je HDZ oslabljen u Zagrebu.”, ocjenjuje Raspudić.

O izlaznosti na izbore kaže: “Postoje promišljeni birači koji ne žele izlaziti na izbore jer nisu zadovoljni opcijom, dok su drugi tupo nezainteresirani.”

Raspudić: GONG je SDP-ov priljepak

Raspudić se dotaknuo i uloge GONG-a.

“GONG je parapolitička organizacija i SDP-ov priljepak.”, pojasnio je Raspudić.

“Zašto više itko doživljava GONG kao relevantan. GONG izlazi s pričom o nekom autobusu s biračima, time je stvorio atmosferu animoziteta prema biračima izvan Hrvatske. GONG nakon toga ponovno servira priču o navodnim SMS-ovima. GONG se kompromitirao po pitanju referenduma, a definitivno je bilo sumnjivo kad je njihov čelnik Zelić prešao na funkciju u SDP, čiji je GONG produžena ruka.“, ističe Raspudić.

(HRT/narod.hr)

Nino Raspudić: Zašto sam pogriješio u analizi izbora?

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari