Connect with us

Politika

Nino Raspudić: ‘Govor mržnje’ krinka je pod kojom se guši sloboda medija i govora

Objavljeno

on

“Ne treba gušiti slobodu medija i slobodu govora i koristiti to kao krinku. Zabrana komentara nije dobra, ljudima se moraju ostaviti ventili.

Anonimnost je bitna.”, upozorio je saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić u Saboru osvrnuvši se na prijedlog Zakona o elektroničkim medijima koji uključuje veću odgovornost vlasnika portala u odnosu na komentare čitatelja, ali i nameće rodnu ideologiju.

“Osnovno obilježje ovog Zakona je cinizam. Platit ćete milijun kuna, ako idete mimo dogme.”

Po njegovom mišljenju Zakon će se odraziti na neovisne portale i male izdavače. Zakon je još za javnog savjetovanja, najviše pozornosti izazvao definiranjem obveze nakladnika elektroničkih publikacija za sadržaje koje generiraju korisnici, odnosno komentari čitatelja na Internetu, ali i bojazan za uvođenje cenzure, rodne ideologije i gušenje slobode govora i mišljenja, prenosi narod.hr

“Portali, a većina ih je na rubu egzistencije, će de facto ukinuti komentare da ne riskiraju kazne. Problem je hiper-normiranje. Zakonska je regulacija nužna samo tamo gdje se bez nje ne može. “, kazao je Raspudić i istaknuo kako ‘govor mržnje’ kod nas nije značajan društveni problem da je potrebno sužavati slobodu.

“Ne treba gušiti slobodu medija i slobodu govora i koristiti to kao krinku. Zabrana komentara nije dobra, ljudima se moraju ostaviti ventili. Anonimnost je bitna.”, istaknuo je Raspudić, a osvrnuo se i na nametanje rodne ideologije.

“Rodni identitet spominje se u četiri članka ovog Zakona. Branimo pluralizam i slobode.”, naglasio je Raspudić.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari