Pratite nas

Komentar

Nino Raspudić o presudi generalima (VIDEO)

Objavljeno

na

Tema dana emisije Peti dan na HRT-u očekivano je bila haaška presuda hercegovačkim generalima i samoubojstvo generala Slobodana Praljka

Zbog načina na koji je radilo tužiteljstvo potpuno je amnestiran vrh JNA, Srbije i Jugoslavije”, o kvaliteti rada Haaškog suda, također smatram kako je sud zbog svog lošeg rada praktički amnestirao Srbiju za događaje u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, rekao je Nino Raspudić, prenosi Kamenjar.com

Nino Raspudić u emisiji je detaljno opisao kako je počeo rat u Bosni i Hercegovini:

Muslimanska politika je kalkulirala. Aliju Izetbegovića je narod u Pologu kod Širogog Brijega dočekao kao svog predsjednika. Par mjeseci kasnije, krenula je agresija na Hrvatsku s teritorija Bosne i Hercegovine, sravnjeno Ravno,  a oni u Sarajevu govore ‘ovo nije naš rat’. Početkom travnja 92., kad JNA napada u dolini Neretve, HVO  je jedina organizirana obrana u tom trenutku, kad veći gori Posavina, oni u Sarajevu nose Titove slike i govore da raja prosvjeduje.

Rade Šerbedžija pripit na Yutelu svira na usnu harmoniku i govori da su Srbi najviše voljeli Dalmaciju, degutantno. Dok smo mi bili pod granatama

Nino Raspudić: Praljkov poučak o kopanju groba

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

‘Ugroženost’ i ‘ustaštvo’ sami proizvode jer od toga žive

Objavljeno

na

Objavio

Kad se sedamdesetih godina prošlog stoljeća, nakon sloma Hrvatskog proljeća, naklada jednog tjednika s nekoliko stotina tisuća primjeraka strmoglavila gotovo na nulu, zlobni je kolega glavnoj urednici toga lista u jednoj zgodi rekao: ”Lako je tebi, ti sve svoje čitatelje poznaješ”.

Uskoro je tjednik prestao izlaziti, ali to se neće dogoditi srpskim Novostima koje se financiraju novcem iz proračuna i čija redakcija također poznaje sve svoje čitatelje, i one koji ih ne vole i one koji ih vole.

U povodu izlaska svoga tisućitog broja sve ih je poimence pobrojila, protivnike je citirala, a obožavatelje zamolila da kažu što o Novostima misle. Na jednom sam kiosku prodavačicu pitao kupi li tko kad Novosti, odgovorila mi je – nitko nikad.

Otprilike se tako “prodaje” i njihov izdavač Milorad Pupovac: Hrvate ili iritira ili ne zanima, a Srbi od njega nemaju koristi, čak ni u Novostima gdje ih uglavnom nema, urednici i novinari gotovo su mahom dobro plaćeni Hrvati, što je jako pohvalno za intelektualni imidž Srba u Hrvatskoj.

A i Pupovac i Novosti neprekidno valjaju jedan balvan na kojem pišu da su Srbi ugroženi, da u Hrvatskoj haraju ustaše. Ipak se tržišno ponašaju: ugroženost i ustaštvo sami proizvode jer od toga žive, komentirao je Milan Ivkošić/vecernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Marin Miletić – Gađaju ‘Tuđmana’ jajima, a veličaju Tita?

Objavljeno

na

Objavio

U Zagrebu se gađa jajima spomenik prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Unatoč svim manama, ne možemo zanijekati nekoliko činjenica Tuđmanu: Tuđman je bio antifašist, prvi hrvatski predsjednik izabran na demokratskim izborima, Tuđman je zajedno s hrvatskim braniteljima omogućio našem društvu – slobodu.

Tito je pak došao na vlast drukanjem i eliminacijom svojih protivnika. Proglašen je trinaestim zločincem 20. stoljeća odgovornim za smrt 570 tisuća ljudi. Tito je progonio Katoličku crkvu, da nalog progona Stepinca, odobravao i dao nalog ubojstva preko 500 katoličkih svećenika i časnih sestara. Tito je odgovoran za Bleiburg, za Hudu jamu i jame Bezdane.

Za fizičko rušenje katoličkih crkvi i ubojstva na tisuće osoba bez prava na suđenje. I sada, takav Tito pojedincima, a ustvari pripadnicima radikalne ljevičarske skupine, Tito nije problem, ali zato Tuđman jest?

Pogledajte ovaj video koji je objavio Marin Miletić, a u kojem promišlja ovu problematiku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari