Connect with us

Politika

Nino Raspudić: Pa gdje su ti Tomaševićevi veleumovi?

Objavljeno

on

Gost N1 studija uživo bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske Mosta Nino Raspudić.

U utorak će se Ratku Mladiću izreći pravomoćna presuda, a očekuje se da će mu biti potvrđena kazna doživotnog zatvora.

“Ostaje žaljenje što će ona (presuda) doći 2021. godine, a rat je završio 1995. – 26 godina je trebalo čekati na zadovoljenje pravde u njegovom slučaju i to ostavlja gorak okus. Prespora pravda nije pravda. Da je bilo volje međunarodne zajednice, moglo se to riješiti 1996., 1997., 1998. i sve bi bilo relaksiranije. Ali bolje i tako kasno, nego nikad”, rekao je Raspudić.

Komentirao je i prijedlog predsjednika Republike Zorana Milanovića da se obljetnica Oluje u Kninu obilježava svakih pet godina, a drugih godina na drugim mjestima.

“Razumijem argumente koje nudi predsjednik, no postoje i dodatni argumenti zašto svake godine treba nastaviti obilježavati Oluju u Kninu. Metaforički u tom smislu jka više katolik on protestant. Činjenica je da su se veće borbe događale i veće žrtve bile u nekim drugim mjestim, ali postoji nešto što se zove tradicionalnost i običajnost. Već su se formirali tradicija i običaji, ai sjedište te srprske samoproglašene paradržave je bilo u Kninu i utoliko je Knin važan. Ali ne bi bilo loše da se nakon jutra u Kninu svake godine poslijepodne obilježi i na drugim mjestima”, rekao je Raspudić.

Dodaje da je predsjednik Milanović vjerojatno samo izašao s prijedlogom, a da su vladajući iz HDZ-a “jedva dočekali da se postave kao neki branitelji Domovinskog rata” te da je zato došlo do prijepora oko obilježavanja obljetnice Oluje.

Raspudić kaže da ne vidi kraj sukoba predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića: “Ovo mi izgleda da će ići do kraja. Plenkovićevog ili Milanovićevog mandata. Ne vidim način na koji vi se taj odnos riješio i harmonizirao i postao barem u nekim granicama pristojnosti”.

Komentirao je i prve radne dane novog zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Ne sviđa mu se, kaže, izjava da će gradske financije trebati analizirati i vanjski stručnjaci.

“Pa gdje su ti njegovi veleumovi? Cijelu kampanju govori da se neće outsourceati usluge izvan Grada, a sad su potrebni vanjski financijski stručnjaci. Ako ću biti ciničan, reći ću da me čudi da taj posao ne obave njihovi kadrovi, od verificiranog instruktora joge do vlasnice veganskog brenda”, rekao je Raspudić.

Tomašević: U Zagrebu problemi s financijama, napucani troškovi – Trebat će nam i vanjski stručnjaci

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari