Connect with us

Politika

Nino Raspudić: ‘Šest grijeha je razlog za smjenu Beroša’

Objavljeno

on

Saborski zastupnik iz kluba Mosta govorio je za RTL o inicijativi protiv ministra zdravstva

Stranke opozicije u Saboru udružile su se oko inicijative za opozivom ministra zdravstva Vilija Beroša. Predsjednik SDP-a Peđa Grbin povodom problema sustava CijepiSe spominjao je pogodovanje, nemar, ugrožavanje života i zdravlja ljudi:

“Ako se to dogodilo, onda ovdje postoje ozbiljni elementi kaznenog djela.”

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja poručio je čak:

“Beroš treba otići, ali s njim treba otići i cijela ova Vlada!”

Zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica optužuje odgovorne za pogodovanje:

“Ovi koji su dobro umreženi, a ne najbolji dobivaju poslova pa se kasnije vidi šteta.”

“Cinični pragmatizam saborske većine”

Je li Nino Raspudić mazohistički raspoložen zato što se pridružio inicijativi protiv ministra Beroša, kako je komentirao inicijativu oporbe potpredsjednik Sabora Željko Reiner?

“Nije to nikakav mazohizam. Imamo vrlo jasne razloge i argumente koje ćemo ponuditi u Hrvatskom saboru. Hoće li se oni i dalje služiti ciničnim pragmatizmom svoje većine, to ide njima na dušu”, odgovorio je Raspudić i dodao:

“Šest je nekih osnovnih grijeha ministra Beroša. Beroš je ministar godinu i dva mjeseca, ali on je tri godine prije toga bio najbliži suradnik ministra Kujundžića, dakle dio je ekipe koja već pet godina upravlja hrvatskim zdravstvom na izuzetno loš način, gubici su sve veći, a kadrova je sve manje, odlaze nam liječnici i medicinske sestre.”

Raspudić je dalje objasnio kojih je to šest grijeha. Prvo to, kazao je, da Beroš nije financijski racionalizirao sustav, da su u njegovom mandatu narasli troškovi, a opseg usluge u sustavu je smanjen.

Kao drugo je naveo to da ministar ne bi racionalizirao sustav spajanjem bolnica, što je, primijetio je, uvijek malo politički riskantno, nego bi povećavao troškove i namete. Treće što mu je Raspudić spočitao je to što je bezrazložno produljio nabavu zaštitne opreme od covida mimo Zakona o javnoj nabavi.

“Hoće li cjepivo doći kad ćemo ga morati zbrinjavati kao medicinski otpad!?”

Kao četvrto je naveo:

“Totalna neorganiziranost sustava za cijepljenje.”

Kao peti grijeh naveo je nesankcioniranje prekorednog cijepljenja političkih moćnika, a šesti problem duga veledrogerijama:

“On kaže da je tu stvar riješio. Ali, riješio je jednako kao narkoman koji je svjestan svog problema i onda se dobro nafiksa da ne razmišlja o problemu. Dakle, zadužili su se i opet će stvar eksplodirati za pet ili šest mjeseci.”

Za kontraoptužbe predsjednika Vlade da je riječ o predizbornim trikovima Raspudić je rekao da su paušalne etikete, a na argument Plenkovića da je on ipak nabavio cjepivo, Raspudić je uzvratio:

“Kako distribuira to cjepivo? Što će biti sljedeći tjedan? Hoće li to cjepivo doći kad ćemo ga morati zbrinjavati kao medicinski otpad!?”

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari