Pratite nas

Ništa od misteriozne Zore: Komšić zbog prijetnji predstavio novog kandidata

Objavljeno

na

Demokratska fronta je danas i službeno predstavila svoje kandidate za listopadske izbore, a novo iznenađenje uslijedilo je nakon što je za člana Predsjedništva, uz Emira Suljagića iz bošnjačkog, iz reda hrvatskog naroda kandidiran Anto Popović.

Tako je misteriozna Zora Terzić-Šeremet, o kojoj nitko ništa nije znao, ostala bez kandidature, a predsjednik DF-a je objavio kako su joj nakon kandidature upućene prijetnje, te su ona i njezina obitelj bili prinuđeni napustiti Livno.

df-press

“Terzić-Šeremet je na sjednici Predsjedništva DF-a bila izabrana za našeg kandidata. U međuvremenu, kada je ta informacija objavljena, Terzić-Šeremet i njezina obitelj primili su ozbiljne prijetnje koje su takvog karaktera da su privremeno, dok se situacija ne smiri, napustili BiH. U tom trenutku smo morali tražiti drugog kandidata, jer je stav bio da idemo s dva kandidata upravo zbog toga da pokažemo da Demokratska fronta jeste stranka kojoj sutra nitko neće moći prigovoriti da podmeće Bošnjacima ili Hrvatima. To je nešto što sam ja osam godina nosio, to da sam podvala Hrvatima, pa da ne bi bilo ponovo isto, evo i hrvatski i bošnjački kandidat. Ja vjerujem u ove ljude, vjerujem da će među ovom dvojicom biti jedan, a najbolje bi bilo kad bi bila dvojica, izbornih pobjednika”, kazao je Komšić.

Kandidat iz reda hrvatskog naroda Anto Popović kazao je da je kandidat jer je primijetio da je ova stranka nešto novo.

Anto Popović je diplomirani psiholog u mirovini, također dolazi iz Livna, koji je medijima rekao kako je pristao na kandidaturu jer je primijetio da je ova stranka nešto novo.

“Mislim da se u ovom slučaju borimo za pravdu. Želim boljitak u svim vidovima života u ovoj državi”, rekao je Popović.

Nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je Željko Komšić dok je nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine DF-a Dženan Đonlagić.

Željko Komšić je u obraćanju kazao da je Demokratska fronta – Željko Komšić predala listu kandidata za sve razine vlasti.

Komšić je kazao da su Zora Terzić-Šeremet i njena obitelj nakon objave predsjedničke kandidature primili prijetnje pa je Demokratska fronta morala tražiti drugog kandidata.

“Siguran sam da će te među ovom dvojicom ljudi moći tražiti jednog, a najbolje bi bilo kada bi mogla i dvojica, od izbornih pobjednika. Međutim, naši članovi stranke izloženi su strašnim prijetnjama”, kazao je Komšić.

Kandidat iz reda bošnjačkog naroda Emir Suljagić kazao je u obraćanju da nakon dvije godine predanog rada, prvi put nakon 1998. godine, sve probosanske političke stranke nastupit će na zajedničkoj listi u entitetu RS.

“Danas stojim pred vama uvjeren da će iduće četiri godine biti sudbonosne za našu zemlju. Opredijeljen sam da ovo bude zemlja u kojoj nema građana prvog i drugog reda, Bošnjaka, Hrvata i Srba prvog i drugog reda”, poručio je Suljagić.

Kako je kazao, sve što ima je napravio sam te da zahvalnost duguje jedino narodu BiH i BiH.

“Kada budem izabran, moji prioriteti bit će snažna vanjska politika u kojoj ćemo starteški djelovati, ponovo okupljati naše prijatelje u svijetu te braniti suverenitet ove države s jasnim i trajnim planom djelovanja. U domovini će moj fokus biti zaštita svih onih koji su marginalizirani, a to su svi oni koji su 7. veljače izašli na ulice, svi koji čekaju pomoć da obnove živote uništene poplavama”, pojasnio je Suljagić.

Podsjetio je na jedno prosinačko jutro 1992. godine kada je posljednji put pratio oca na front kazavši da mu je otac tada kazao da ukoliko se njemu nešto dogodi da čuva mater i uči.

“Danas stojeći pred vama ispunjavam san svoga oca. Neizmjerno sam sretan zbog toga i podjednako tužan što ovaj trenutak ne mogu podijeliti s njim i mnogim drugima koji su svoje živote dali za viziju naše zemlje za koju se is am borim”, poručio je Suljagić./Anadolija

izvor:bljesak.info

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Njemačka potonula u najtežu političku krizu zadnjih desetljeća

Objavljeno

na

Objavio

S obzirom na izborne rezultate od 24. rujna, nismo na raspolaganju za ulazak u veliku koaliciju, stoji u dokumentu SPD-a.

Njemački Socijalni demokrati još uvijek nisu na raspolaganju da se priključe Kršćanskim demokratima kancelarke Angele Merkel u stvaranju vlade “velike koalicije” nakon što su pregovori s drugim strankama propali, pokazao je stranački dokument u ponedjeljak.

“S obzirom na izborne rezultate od 24. rujna, nismo na raspolaganju za ulazak u veliku koaliciju”, stoji u dokumentu o kojemu će stranački čelnici raspravljati, a koji je na uvid dobio Reuters. “Ne bojimo se novih izbora.”

Ocjene su iznesene nakon što su napori Angele Merkel da sastavi vladu od koalicije triju stranaka propali. Njemačka je zbog toga potonula u najtežu političku krizu zadnjih desetljeća, zbog čega su povećani izgledi za nove izbore.

SPD je osvojio 20,5 posto glasova u rujanskim izborima, što je njihov najgori poratni rezultat nakon što je izgubio važnost zbog položaja ‘mlađeg’ partnera u često čudnoj koaliciji kojom je dominirala Merkel. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi traži suspendiranje Aleksandra Stankovića

Objavljeno

na

Objavio

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, zatražio je od Ministarstva uprave da se očituje po pitanju zašto je dozvoljeno da se ruše vrijednosti Hrvatske, Deklaracije o Domovinskom ratu i Domovinskog rata na nacionalnoj televiziji koju plaćaju hrvatski građani , među kojima i veliki broj hrvatskih branitelja.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGP) optužio je Aleksandra Stankovića za ‘povredu novinarskog kodeksa i Deklaracije o Domovinskom ratu’.

Smatraju da se Stanković u emisiji ‘Nedjeljom u 2‘ ‘ogriješio i ponizio ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu  oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja jasno apostrofira tko je agresor’.

Također traže i da se Stankovića makne s mjesta voditelja Nedjeljom u 2 te da ga se suspendira.

Potaknuti emisijom „ Nedjeljom u dva“ emitiranoj u nedjelju  19.  studenog na HRT 1,  kao jednoj od krovnih braniteljskih udruga u RH , smatramo da je naša dužnost reagirati po tom pitanju.

Voditelj  Aleksandar Stanković ogriješio se i ponizio, ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu  oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja jasno apostrofira tko je agresor. Gost emisije bio je Predrag Mišić Peđa.

Srbin koji je branio Vukovar prisjetio se ratnih dana, komentirao aktualne događaje i status hrvatskih branitelja u društvu, te u nekoliko navrata negirao Stankovićevu upornu i skandaloznu tezu da se u Hrvatskoj vodio građanski rat.

Članak 2. Deklaracije o Domovinskom ratu posve je jasan.

“Republika Hrvatska vodila je pravedan i legitiman, obrambeni i osloboditeljski, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoj teritorij od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica”.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, zatražio je od Ministarstva uprave da se očituje po pitanju zašto je dozvoljeno da se ruše vrijednosti Hrvatske, Deklaracije o Domovinskom ratu  i Domovinskog rata na nacionalnoj televiziji koju plaćaju hrvatski građani , među kojima i veliki broj hrvatskih branitelja.

Također, zbog javnog pokušaja da se lažnom manipulacijom gledateljstvo dovede u zabludu , zbog širenja  neistina o Hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu, kojeg dotični voditelj  javno naziva građanskim,  smatramo kako bi bilo primjereno smijeniti ga s mjesta TV voditelja emisije „Nedjeljom u 2“, te ga suspendirati s Nacionalne televiziji’, stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik ZUV HGP-a Miljenko Kolobarić.

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Marko Ljubić: Zahtjevam stegovni postupak protiv Aleksandra Stankovića!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari