Pratite nas

Kolumne

NITKO TKO JE RAZJEDINJEN NE MOŽE OPSTATI

Objavljeno

na

Gubitak vlasti vrlo teško je prihvatio Milanović. Nema toga što nije probao da se održi na vlasti i tako da nastavi razarati našu Hrvatsku. Bila je to bahata i rastrošna Vlada i nisu imali ljubavi prema domovini ni braniteljima. Pripremali su put i savjetovali našim mladima da krenu u svijet gdje ih čeka „bolja budućnost“. Raseljavali su našu mladost a mladim obiteljima  a gasili želju za novim životom i tako godinama imamo demografsku stagnaciju. Bilo bi pogubno za Hrvatsku da su ostali i dalje na vlasti. Hvala Bogu da nisu. Prevladao je razum Bože Petrova i Karamarka. Potrebno je tim putem i dalje nastaviti jer drugi put zasigurno bi bio poguban za našu Hrvatsku.

 [ad id=”93788″]

Isus nam je rekao: Svako podijeljeno kraljevstvo propada. Grad ili dom ne može opstati ako je iznutra razjedinjeno. Upravo na tom razjedinjenju trenutno rade oni, koji žele rušiti Domoljubnu koaliciju, izmišljajući mnoge afere, podmećući i dovodeći do usijanja, gdje razum na tren stane i gleda samo u jednom smjeru i tako se nesvjesno priklanja  paklenom planu koji nam je Milanović obećao na odlasku. Rekao i sve čini da tako i bude. Razjedinjuje i navodi afere kao da ih u njegovom mandatu nije bilo na pretek. U vrijeme njegova mandata toliko smo se zadužili da je pitanje kako, kada i da li ćemo  iz tog dužničkog ropstva ikako izići. Mogli bi puno nepravilnosti navesti uključujući i afere iz njegove obitelji, predugo bi trajalo da ih navodimo. Zasigurno nema većih malverzacija nego što su učinjene  za vrijeme Milanovićeve Vlade sa predstečajnim nagodbama i  aferama u zdravstvu. Milanović bi se  sada bavio Karamarkom. Zapravo on želi nastaviti tamo gdje je stao, na uništenju i porobljavanju naše Hrvatske, zato sada predlaže glasovanje o povjerenju prema prvom predsjsedniku gospodinu Karamarko. Tko bi njemu dao povjerenje da je to zatražila Domoljubna koalicija dok je on bio na vlasti? Nažalost nije zatražila jer nije  željela pakao iako nam  je svima bilo jasno da je  pakao grade   jer su rušili sve moralne i vjerske vrijednosti i naše branitelje ponižavali i ismijavali jednako kao i našu katoličku crkvu postavljajući Frljića i njemu slične na važna i časna mjesta.

Domoljubna koalicija i Most polako ali sigurno utabanim stazama vode Hrvatsku prema prosperitetu i Milanović to želi pod svaku cijenu prekinuti. Želi isprovocirati i zato sama maše nekakovim dokazima koje navodno prije nije imao. Tko mu vjeruje? U pitanje je njegovo  pojačano jednoumlje koje je naslijeđeno od Titoista i želja da razbiju tu važnu kariku Petrov – Karamarko. Vjerujemo i nadamo se, da će razum prevladati, da će Duh Sveti koji vodi Božu Petrova, katolika i vjernika voditi i da će donijeti razumnu odluku i dati prioritet gospodarskom razvoju jer ako se to ne učini, onda ćemo postati robovi u vlastitoj domovini.

Pravosuđe je omča oko vrata mnogim građanima i treba nastaviti zacrtano jer već se vide promjene, iako je prekratko vrijeme da se vide neki veći rezultati. Most je i osnovan da poveže i da da snagu na političkoj sceni i to čini. Božo Petrov nije se dao uvući u nikakove igre i izabrao je obranu hrvatskih interesa i neka tako bude i dalje. Vjerujemo da će i sada kad se igraju igre oko Karamarka i kad se želi oslabiti Vlada ili kako bi Milanović htio da se sruši vlada, Božo Petrov biti taj, koji će smiriti situaciju a eventualne nepravilnost, vezano za poslove Karamarkove supruge s Inom, staviti u redovnu proceduru kao to zakon i nalaže. Svakako je za razmišljati zašto sada Milanović pokreće pitanje poslova sa Inom kad je sve te informacije znao i za vrijeme svoje Vlade. Lako je zaključiti da je to dio onog paklenoga plana o kojem je u izborno vrijeme govorio. Vjerujemo da će Most na čelu sa Božom Petrovim prepoznati te igre i njene neprocjenjive posljedice ukoliko bi došlo do rušenja Vlade. Računamo da se to neće dogoditi.

Evanđelje po Mateju 12 govori: Tko nije na mojoj strani, zapravo je protiv mene; i svatko tko sa mnom ne skuplja, zapravo rastjeruje. Naša strana je naša Hrvatska a znamo kome je ona slučajna država a kome jedna i jedina domovina. Ne dopuste draga domoljubna koalicijo i Mostu da upadnemo u klopku koju su nam kako oni to znaju pripremili.

Slavica Vučko HAZUD

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kolumne

Mladen Pavković: Zastupnici su već sada otišli na Uskršnje blagdane. Zašto?

Objavljeno

na

Što je sad ovo? Hrvatski sabor zasjeda redovito dva puta godišnje, prvi put između 15. siječnja i 15. srpnja, a drugi put između 15. rujna i 15. prosinca – tako stoji na stranicama ovog najvišeg državnog tijela.

Nu, nije prošlo ni 90 dana od ovogodišnjeg početka zasjedanja, a oni su si u petak, 23. ožujka ponovno uzeli duži odmor, pa se u saborske fotelje vraćaju tek nakon Uskrsa, 11. travnja!

Možda bi to bilo i u redu da Hrvatska, odnosno njezini građani ne grcaju u iznimno teškim problemima, od afere s Agrokorom do ovršnog zakona.

Bilo bi znatno bolje da su odlučili raditi i „prekovremeno“, a ne da svaki čas uzimaju odmor od (ne)reda!
Sva sreća da televizija prenosi sjednice ove institucije, koja bi po svemu, ali po svemu, trebala i morala biti uzor, poglavito mladima. A mi čitavo vrijeme i u dane zasjedanja gledamo doslovce prazne stolice ili bolje rečeno tek desetak ili dvadesetak zastupnika kako se „dosađuju“ (svaka čast iznimkama) na sjednicama, od kojih gotovo ni jedna ne traje puno radno vrijeme.

Očekivali smo da će se, nakon povratka iz Argentine, Čilea možebitno i predsjednica Republike Kolinda Grabar – Kitarović obratiti zastupnicima i na taj način demantirati sve one koji su lagali i mazali o njezinom navodnom „pozdravljanju“ tamošnjih „ustaša“ te o rezultatima njezina posjeta ovim dalekim državama, gdje živi veliki broj Hrvata, ali ni od toga ništa.

Prije odlaska na Uskršnje blagdane zastupnici su trebali predložiti i „gospodarske mjere“ za desetine tisuća Hrvata koji će i ove godine najveći kršćanski blagdan dočekati u jadu i bijedi, sjetiti se i najtežih bolesnika koji u bolnicama nemaju ni „toalet papira“ ni drugih osnovnih higijenskih potrepština itd. i tome slično.

Bilo bi lijepo, a nisu, da su se zadnjeg dana zasjedanja sjetili poželjeti sretan i blagoslovljen Uskrs onima, živima i mrtvima, koji su za njih (svaka čast iznimkama) toga dana 1991. ginuli na plitvičkim jezerima, itd. i tako redom.

Nu, sve u svemu, uvaženi i cijenjeni saborski zastupnici lijepo se odmorite (uz šunku i jaja) pa vas možda i u većem broju vidimo u sabornici nakon 11. travnja!

Mladen Pavković / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kolumne

Bauk izbora ili foteljo srcu mom prirasla

Objavljeno

na

Objavio

Kažu gdje ima dima ima i vatre, pa se tako gadno zadimilo s Trga Sv. Marka ali iz Sabora.

Komešanja u vladajućoj saborskoj većini postala su sve učestalija, neki se komešaju zbog izdaje dogovora i stavova, a neki da im ne izmakne tlo pod nogama / čitaj fotelja / Češkaju se tako „sidruni” s desna, poneki još nisu ni glasa sa sabornicom pustili, da bi ljutiti hrast izbacio svoje stoljetno korijenje pa povukao u svoje naručje nekog tvrdog člana partije, nije greška jer HDZ i je prava partija, pa im izmakao fotelju već formiranu prema njihovoj stražnjici.

Polako panika, strah, unutarnji nemir nagrizaju njihov lagodni život, već im se kao kod pijanaca ukazuju bijeli miševi, correction bijele liste na kojima nema njihovog imena ili još gore toliko su nisko da im ni preferencijski glas neće pomoći da se vrate u udobnu, formiranu fotelju popularno nazvanu – uhljebuša.

Hrvatski zastupnici „novog kova „ nikako da shvate da je privilegija čast i obveza onome tko mu je ukazao čast i darovao privilegiju i da njihova kazna boli isto kao i Božja kazna.

Hrvatskoj uhljebničkoj eliti, onima koji ne vide dalje svoje uhljebničke fotelje i svog novčanika sa “krvavo zarađenim” novcima mišljenje onih koji im to omogućuju, onoj masi “stoke sitnog zuba”, njihovo mišljenje bitno je samo jedan dan u četiri godine, ponekad i ranije.

Zanimljivi su ti Bogom dani osebujni zastupnici naroda, koji izrečenom prisege danoj Velikom vođi postaju strojevi za stiskanje dugmića sa samo tri tipke. Njihovom voljom, stanjem duha i svijesti počnu upravljati Borg i zvuk njegovog glasa koji izgovara – Vi ste tu jer sam vas ja odabrao, sve ostalo je vaš san.

Prestanite biti stepenica za nečiji iskorak u ostvarivanju nečijih osobnih ambicija. Tu ste da svaki takav pokušaj zaustavite da tog koji to želi upozorite i objasnite mu da niti on niti vi niste tu da ostvarujete svoju ambiciju i svoj probitak već da radite za dobro i u interesu onih koji su vam dali glas da budete njihov zaštitnik.

Shvatite da narod više ne pamti kao zlatna ribica i da više neće praštati one koji su izdali njihove želje, ljubav i ideale zbog kojih su vas birali.

Razmislite da se morate vratiti svojoj kući, u svoju ulicu, svoje selo, grad, među vaše susjede i da morati opet hodati među ljudima. Ne dozvolite da vas okolina stigmatizira, da vas gledaju kao nekog tko ih je izdao.

Ante Rašić

Nino Raspudić: Plenkovićev nadrealizam ili ‘ovo nije lula’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati