Connect with us

Iz Svijeta

Njemačka će Ukrajini poslati 40 borbenih vozila Marder u prvom tromjesečju 2023.

Objavljeno

-

Foto: EPA

Njemačka namjerava Ukrajini poslati obećana borbena vozila pješaštva Marder u prva tri mjeseca ove godine, rekao je u petak glasnogovornik njemačke vlade Steffen Hebestreit, i naveo da je riječ o 40 vozila.

Hebestreit je rekao da se tim oklopnim vozilima može opremiti jedna bojna.

Osposobljavanje ukrajinskih vojnika za upravljanje njemačkim vozilima, prema stručnjacima trajat će otprilike osam tjedana i trebalo bi se odvijati u Njemačkoj.

Potpredsjednik njemačke vlade Robert Habeck je rekao da bi Njemačka što je brže moguće trebala opskrbiti Ukrajinu sa što više vozila Marder.

“Ako pitate mene, sva vozila u funkciji trebala bi stići u Ukrajini što je brže moguće”, rekao je Habeck u petak na marginama posjeta Norveškoj, odgovarajući na pitanja novinara o broju njemačkih tenkova koji bi trebali biti poslani Ukrajini.

Sjedinjene Američke Države će također obučavati Ukrajince kako bi mogli upravljati američkim borbenim vozilima Bradley. Još uvijek nije poznato hoće li se obuka odvijati u Njemačkoj ili SAD-u.

SAD i Njemačka su obećale da će Ukrajini dostaviti i sustav protuzračne obrane Patriot te na njemu obučavati ukrajinske vojnike. (Hina)

Francuska će poslati laka borbena vozila Ukrajini

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari