Connect with us

Iz Svijeta

Njemačka i Angela Merkel pred najvećim izazovom od raspada Istočnog bloka

Objavljeno

-

Ova godina može biti jedna od najvažnijih za sudbinu Europske unije i kancelarke Angele Merkel čija perspektiva nije nimalo ružičasta, ocjenio je njemački list Der Spiegel.

[ad id=”68099″]

“Njemačka i Angela Merkel se suočavaju sa najvećim izazovom poslije raspada Istočnog bloka”, ističe ovaj ugledni list.

Der Spiegel dalje navodi da se Francuska i Italija ponašaju tako kao da je migrantska kriza „problem Njemačke”, te podsjeća na priznanje predsjednika Europske komisije, Jean-Claude Juncker-a, da unutar Europske unije postoji i „kriza povjerenja” i da se odnosi sve više zaoštravaju zbog izbjeglica i migranata.

Ovaj list tvrdi da u vladi Angele Merkel „prije vlada malodušnost nego optimizam”. Između ostalog, i zato što se procjenjuje da će novi valovi migranata kontrolu na europskim unutrašnjim granicama učiniti stalnom. A to će „sahraniti Schengen”.

“Sa njime mogu biti pokopana i druga dostignuća Europe jer bez Schengen-a ni euro, kako je već izjavio Juncker, nema više nikakvog smisla”, dodaje dalje u svoj analizi ovaj njemački list.

S druge strane i Frankfurter Allgemeine Zeitung  navodi da povodom migracijske politike Angele Merkel sumnje imaju i ljudi iz njene stranke, kao i koalicijski partneri, te da je “strpljenje pri kraju, a kancelarka ima sve manje vremena”

Visokotiražni i popularni “Bild” osvanuo je sa ovim naslovom na prvoj strani: „Da li je  Angela Merkel još uvijek netko tko nam je potreban?”

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari