Connect with us

BiH

Njemačka izručila BiH osuđenog financijera islamističkih terorista

Objavljeno

-

Njemačke vlasti protjerale su u Bosnu i Hercegovinu državljanina te zemlje Izudina Jakupovića, koji je u Njemačkoj bio osuđen na tri godine zatvora zbog povezanosti s terorizmom, potvrdila je u utorak Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Jakupović (36) je iz Tuzle, a glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović kazao je lokalnim medijima u BiH kako je on po dolasku saslušan te potom pušten na slobodu jer za sada ne postoji razlog da mu se odredi pritvor.

Nije precizirano hoće li on biti pod mjerama nadzora.

Jakupoviću je, uz mjeru deportacije nakon odslužene dvije trećine zatvorske kazne, izrečena i zabrana ulaska u Njemačku.

U toj je zemlji osuđen jer je utvrđeno kako je pod krinkom prikupljanja humanitarne pomoći pribavljao novac i vozila koja su isporučena terorističkoj skupini “Junud al-Sham” (vojnici Sirije) .

Prije toga je studirao je na katarskom sveučilištu Al-Azhar. Godinama je živio u Njemačkoj u Stuttgartu, gdje je postao propovjednik radikalnog islama te je u džamijama prikupljao novac pod izlikom da je to humanirana pomoć za sirijski narod.

(Hina)

 

Građanizacija BH nemuslimana je suvremeni proces prisilne islamizacije

 

 

 

Mario Karamatić: HVO se u Srednjoj Bosni borio protiv ISIL-a

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas