Connect with us

Vijesti

Njemačka sklonila minhenskog svjedoka iz Hrvatske i uvela ga u program zaštite!

Published

on

Njemačka sklonila minhenskog svjedoka iz Hrvatske i uvela ga u program zaštite!

Narod.hr saznaje kako je sinoć Njemačka policija došla po svjedoka Ivana Krmpotića i njegovu suprugu te ih odvela u Njemačku i uvela u program zaštite svjedoka, nakon što hrvatska policija nije reagirala na provalu i prijetnje svjedoku.

[ad id=”68099″]

Naime, kako saznajemo iz dobro obaviještenih izvora jučer je došlo do provale u zgradu Ivana Krmpotića. Razbijene su nadzorne kamere, provaljena brava, a u sandučić mu je ubačena prijeteća poruka. Počinitelji su pobjegli nakon što su se pojavili susjedi. On naime živi u policijskoj zgradi i susjedi su policajci s dozvolom za nošenje oružja.

Provala i prijetnja su prijavljene, no kako saznajemo iz dobro obaviještenih hrvatska policija nije izišla na teren.

Zato je reagirala Njemačka, koja je u kratkom roku došla po Ivana Krmpotića i suprugu, te ih sinoć prebacila u Njemačku i sklonila u sigurnu kuću.

Pritisak na svjedoke

>>UDBA ne spava: Ivan Krmpotić u pošti dobio prijeteću poruku: Pazi se!

prijetnja krmpoticPodsjetimo na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Münchenu prošlog je tjedna njemački kriminalistički inspektor Roland Bruder govorio o pritisku na Ivana Krmpotića, budućem svjedoku tužiteljstva u procesu protiv Perkovića i Mustača za sudioništvo u ubojstvu Stjepana Đurekovića.

Pritisak se, ustvrdio je Bruder, vršio na članove obitelji, odnosno na njegove kćeri.

“Pritisak se posebice vršio na kćeri Helenu Krmpotić, novinarku na HRT-u i Gabrijelu Krmpotić-Kos, voditeljicu KIC-a Zagreb”, rekao je Bruder i ustvrdio kako su obje bezrazložno dobile otkaz.

Zvali smo Helenu Krmpotić za komentar no ona nam je odbila dati izjavu, jer joj je to trenutačnim propisima na HRT-u zabranjeno, piše narod.hr

No, iz naših izvora s HRT-a saznajemo kako joj je prošli tjedan, dan nakon Bruderovog svjedočenja o pritiscima na svjedoke i konkretno na nju – sa radnog stola nestalo računalo.

Za svjedočenje Ivana Krmpotića iskazale su interes i Italija i Njemačka zbog ubojstva obitelji Ševo i Brune Bušića.

Zbog pristiska ¨koji se u Hrvatskoj događaju na svjedoke procesa u Münchenu do sada je 11 svjedoka odustalo od svjedočenja, pa je svjedočenje Ivana Krmpotića još više dragocijeno.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari