Connect with us

Iz Svijeta

Njemačka: Somalijski migrant ubio troje i ranio više ljudi

Objavljeno

on

Foto: Bild

U bavarskom gradu Würzburgu je jedan napadač u petak poslijepodne nožem ubio tri i ranio 15 osoba od čega nekoliko teže, javljaju njemački mediji.

U Würzburgu, gradu između Frankfurta i Nürnberga, u popodnevnim se satima dogodio smrtonosni napad kojeg je izveo migrant iz Somalije. Prema informacijama javnog servisa BR, koji se poziva na policiju, radi se o psihički bolesnoj osobi.

Prema navodima medija počinitelj je prvo nožem usmrtio jednu ženu a zatim i dvije osobe koje su pritekle u pomoć. Nakon toga je ozlijedio još 15 osoba od čega nekoliko teže. Nakon dolaska policije zaustavljen je hicima iz vatrenog oružja.

Pogođen je u noge nakon čega je savladan i odveden u policijsku stanicu.

Bild Online donosi slike na kojima se vidi tamnoputi muškarac naoružan nožem kako se kreće kroz pješačku zonu Wuerzburga. Policija polazi od toga kako se radi o pojedincu te da više ne vlada opasnost po građane. “Nema naznaka da ima drugih počinitelja”, priopćila je policija. O motivima počinitelja za sada nije ništa poznato. Bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann nalazi se u Würzburgu.

“Radi se o somalijskom državljaninu koji živi u Würzburgu od 2015. godine”, rekao je ministar. “Posljednjih mjeseci već je uočen zbog nasilnog ponašanja, zbog čega je i prisilno bio smješten u psihijatrijsku ustanovu.”

“Prema navodima svjedoka, tijekom počinjena ovog djela napadač je vikao ‘Allahu Akbar'”, rekao je ministar Herrmann. Prije pet godina u blizini Würzburga je jedan mladi Afganistanac sjekirom i nožem u vlaku napao i ozlijedio nekoliko osoba.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari