Connect with us

Vijesti

Njemačka veleposlanica Uebber: Izborni zakon BiH je politički prioritet i temelj stabilnosti i funkcionalnosti BiH

Objavljeno

on

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan je sastanak predsjednika HDZ-a BiH i zamjenika predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragana Čovića i veleposlanice Savezne Republike Njemačke Nj. E. Margaret Uebber.

Na današnjem sastanku razgovaralo se o svim aktualnim i tekućim političkim pitanjima o kojima se intenzivno razgovara već duže razdoblje. Čović je istaknuo stavove o svim otvorenim pitanjima, osobito na razini visokih političkih susreta u pogledu Izbornog zakona BiH te nužnosti uklanjanja svih oblika diskriminacije i pokušaja dominacije. Ustav BiH jasno precizira konstitutivne narode i njihovo legitimno predstavljanje kao temelj Daytonskog sporazuma.

Uz pojačan dijalog svih političkih predstavnika te uključenost i medijaciju, prije svega EU i njezinih institucija, politički dogovor i održivo rješenje koje približava Bosnu i Hercegovinu punopravnom članstvu u EU je obveza i ključni vanjskopolitički prioritet. Također, Čović izdvojio je snažnu opredijeljenost i daljnji napredak NATO savezu kao sigurnosnom okviru koji bi osnažio Bosnu i Hercegovinu i dao dodatnu dimenziju u ekonomskom i gospodarskom smislu u privlačenju novih investicija u različite oblasti.

Predsjednika HDZ-a BiH Dragan Čović i veleposlanica Uebber razgovarali su i o odnosima BiH i Savezne Republike Njemačke te izrazili zadovoljstvo strateškog partnerstva između ove dvije zemlje uz jačanje i podizanje takve suradnje na još veću političku i diplomatsku razinu. Čović je izrazio zadovoljstvo današnjom posjetom Nj. E. Uebber i ugodnom i prijateljskom razgovoru, kao i razumijevanju svih otvorenih pitanja koji trebaju osigurati trajnu političku i institucionalnu stabilnost Bosne i Hercegovine.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR