Connect with us

Reagiranja

Njemačka zatvorila svoje granice, Hrvatska na braniku kršćanske Europe

Objavljeno

on

Nakon što je Njemačka zatvorila svoje granice, jasno je da je Schengen mrtav. U tom slučaju je EK trebala sazvati hitan sastanak ali naravno da to neće napraviti ipak je Njemačka Njemačka zar ne??

[ad id=”68099″]

Trebala je europska komisija davno donijeti strategiju, koliko EU može primiti imigranata, koliko će se sredstava za to odvojiti, gdje će biti razmješteni, što sa ostalim imigrantima koji rade pritisak na granice EU, naravno to nisu napravili i EK je pala na prvom sigurnosnom ispitu.

Hrvatska vlada se pravi gluha, slijepa i nijema, ne iz neznanja nego ih ne zanimaju hrvatski nacionalni interesi. Najveća oporbena stranka se bavi boksačkim mečevima sa sadašnjim premijerom jer ni oni pojma nemaju što treba raditi, moraju pitati svoje njemačke partnere.

A Hrvatska???  

Hrvatska je prepuštena sama sebi i nadi da će nas ova kriza ipak zaobići, ali neće. Odmah po zatvaranju njemačkih granica, austrijska vlada je sazvala hitnu sjednicu i za očekivati je da će uslijediti i zatvaranje njihovih granica, a kako je Mađarska već zatvorila svoje, imigrantski val će se jednostavno svom svojom silinom srušiti na Hrvatsku.

Hrvatska vlada je trebala prepoznati ovu opasnost ali nije i umjesto da sazove hitnu sjednicu pošto se radi o sigurnosnom pitanju, ne samo za Hrvatsku već i za cijelu Europu, oni se bave dnevno-političkim prepucavanjima sa svojim izravnim rivalom u nadolazećoj kampanji za novi saziv hrvatskog Sabora i novog mandatara hrvatske vlade.

Još više zabrinjava šutnja najveće oporbene stranke koja se naziva i domoljubnom i demokršćanskom, a u niti jednom svom istupanju nije spomenula opasnosti koje prijete nadolazećom navalom imigranata na hrvatske granice.

Hrvatska stranka prava poziva predsjednika vlade RH da sazove hitnu sjednicu Hrvatske vlade, da prva točka dnevnog reda na preksutrašnjoj sjednici Hrvatskog Sabora bude Odluka o zatvaranju hrvatskih granica za imigrante.

Ujedno pozivamo vladu RH da podigne stupanj pripravnosti kako hrvatske policije i sigurnosnih službi, tako i Hrvatske vojske. Hrvatska je oduvijek bila predziđe kršćanstva i Hrvatska se opet nalazi na braniku kršćanske Europe htjeli mi to ili ne i u tome ćemo ostati apsolutno sami kao i mnogo puta u našoj prebogatoj povijesti.

Za očekivati je da će se vrlo brzo nakon zatvaranja granica mnoge zemlje EU ograđivati od te krize, okretati leđa, posipati pepelom i navoditi kako to nije njihov problem. U tom slučaju Hrvatska mora razmotriti svoj ostanak u EU radi svog opstanka.

Krešimir Vrpka/HSP

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari