Connect with us

Iz Svijeta

Njemački čelnik Scholz misli da će biti kandidat svoje stranke za kancelara 2025.

Objavljeno

-

Foto: EPA

Njemački kancelar Olaf Scholz uvjeren je da će ponovo biti kandidat svoje stranke lijevog centra na općim izborima iduće godine unatoč porazu koji je pretrpio na nedavnim izborima za Europski parlament, piše u subotu njemačka agencija dpa

U intervjuu za televiziju ARD u subotu, Scholz je na pitanje je li siguran da će biti kandidat socijaldemokrata za kancelara na izborima 2025. brzo odgovorio s “da”.

Scholz je priznao loš rezultat koji su socijaldemokrati i dvije druge stranke u njegovoj vladajućoj koaliciji, zeleni i liberali, ostvarili na europskim izborima 9. lipnja.

Tri stranke su zajedno dobile manje od trećine ukupnog broja glasova.

No, Scholz je rekao da ne podržava pozive da se u parlamentu održi glasanje o povjerenju njegovoj vladi i da neće tražiti prijevremene izbore.

“Činjenica je da vlada ima većinu u parlamentu. Upravo smo ovog tjedna u Bundestagu usvojili zakone i imamo mandat koji trebamo ispuniti i raditi svoj posao. To je ono što činimo”, rekao je Scholz koji je dao intervju prije nego što je napustio samit skupine G7 u Italiji.

Oporbena demokršćanska stranka desnog centra pobijedila je na europskim izborima, a krajnje desna Alternativa za Njemačku je također ostvarila dobitke. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas