Connect with us

Hrvatska

Njemački novinar uhićen dok je s migrantima prelazio hrvatsku granicu

Objavljeno

-

Ilustracija/arhiva

Policija je u petak u ilegalnom ulasku iz BiH u Hrvatsku zatekla kod Cetingrada osam stranaca među kojima i njemačkog novinara (44) kojemu se u subotu sudilo i za ilegalan ulazak i za krijumčarenje ljudima ali ga je sud kaznio samo za ilegalan ulazak u RH, priopćila je PU karlovačka.

Prekršajni odjel Općinskog suda u Karlovcu presudio mu je 3600 kuna kazne za ilegalan ulazak, ali nije uvažio drugi dio optužnog prijedloga policije kojim ga se teretilo za pomaganje migrantima u nezakonitom prelasku granice.

Zbog oslobađajućeg dijela odluke suda Postaja granične policije Cetingrad će se u zakonskom roku žaliti, najavljeno je.

U policijskom priopćenju stoji da se kriminalističkim istraživanjem utvrdilo da je njemački državljanin pomagao ostalim strancima u nezakonitom prelasku, čime je kršio Zakon o strancima, Zakon o nadzoru državne granice i Zakonik o schengenskim granicama.

Policija je 44-godišnjeg njemačkog državljanina jučer u 11.15 sati zatekla u Cetingradu u grupi s još sedam stranih državljana, četiri punoljetne i tri maloljetne osobe.

Ne navodi se iz kojih su zemalja sedmero ilegalnih migranata, već samo da su svi rekli da namjeravaju Republici Hrvatskoj dati zahtjev za međunarodnu zaštitu. Hina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari