Pratite nas

BiH

No Mas Amor

Objavljeno

na

Ljudi mojih godina, šezdeset plus, ovih su dana pod ogromnim stresom. Beskrajni dani bez posla i beskonačne noći bez sna. Na Staru godinu? Moramo odlučiti kad ćemo se kresnuti jer seks ubrzava cirkulaciju, sprečava moždani udar i oslobađa hormone sreće. Kad se pojebeš jebe ti se da li si platio ratu privatnog osiguranja.

Nakon seksa, sjećam se, tako je bilo lani na Božić, moj muž je na sav glas zapjevao Laku noć ili Tihu noć, nešto o noći, a ja sam zaspala samo uz 0,25 apaurina. Ove nam je godine Božić jednostavno pobjegao. Zato Nova godina vreba na nas. I on i ja znamo što bi sve za naše zdravlje mogao učiniti jedan jedini klinč, pa ipak… Naši spolni organi vrište, želimo počivati u miru!

Očajni gledamo jedno u drugo zato jer smo u braku trideset i pet godina i zato što jedno drugo uzbuđujemo onako kako mene uzbuđuje poziv na mamografiju a njega poziv na rektoskopiju. Kad si toliko dugo skupa jako se voliš ali ne toliko da bi u ime te ljubavi krenuo u skidanje gaća. Isuse! Stara godina približava nam se opakom brzinom.

Ja volim svoga muža, zašto mu ne smijem reći, otpjevaj mi nešto umjesto da se skupa mučno penjemo trnovitom stazom do orgazma? Vrijedi li jedno možebitno stenjanje tuširanja, mazanja tijela mlijekom, rezanja noktiju na nogama, brijanja nogu, traženja vibratora, već ga danima nikako ne mogu naći, pranja zubiju… Vrijedi li to izbezumljenih pogleda koje jedno drugome upućujemo jalovo se nadajući da ove godine u naš dom Nova godina stići neće?

Moj muž je car. Car! Prelomio je pred desetak minuta. Ovo pišem, nadam se da će ostati između vas i mene, ne volim rastezati svoju intimu, samo zato da pokažem koliko smo bliski i koliko ga volim. Rekao mi je: “Ljubavi. Zašto moramo biti poput naših vršnjaka? Gdje piše da jednom godišnje moramo pomiješati izlučevine tijela naših?

Uostalom, možda smo to već odradili, godina je duga, pa zaboravili. Jučer sam izgubio ključeve od auta, ti si izašla iz kuće a nisi zaključala vrata, mjesecima tražimo moju zdravstvenu knjižicu, možda smo se…” “Vjerojatno”, rekla sam ja, “sigurno smo se.” “Kad?” “Oćeš da ti zgrijem sarmu?” Moj muž je rekao: “Imam ideju. Pustit ću našu najdražu pjesmu ‘No Mas Amor’, možda nas Willie Nelson i Alison Krauss bez oranja i kopanja dovedu do orgazma, a ti…”

Car! Slušam “No Mas Amor”, krasna pjesma, a sarme se krčkaju.

[vsw id=”FwN2S9P3nmM” source=”youtube” width=”600″ height=”400″ autoplay=”no”]

 

Vedrana Rudan

facebook komentari

BiH

Za čak 11.800 pripadnika Oružanih snaga BiH uskoro se vraća stari iznos mirovine

Objavljeno

na

Objavio

Tri zakona o braniteljima i njihovim obiteljima uskoro bi trebala stupiti na snagu, piše Večernji list BiH. Naime, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potpisao je početkom ovoga tjedna ukaz o proglašenju zakona o izmjeni Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji, ukaz o proglašenju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, ukaz o proglašenju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata.

Povoljnije umirovljenje

Iako su sva tri zakona za branitelje i njihove obitelji jednako važna, bitno je naglasiti kako zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju rješava pitanje diskriminacije prema određenom broju branitelja. Dakle, riječ je o 11.800 pripadnika Oružanih snaga koji su otišli u mirovinu po jednoj odluci. Nakon toga im je, pa čak i do 50 posto, bila smanjena mirovina.

– Ovim zakonom u iduće tri godine im u potpunosti vraćamo njihovo stečeno pravo na isplatni koeficijent 1,485. Ovim usvojenim zakonom u Parlamentu je ispravljena diskriminacija prema tim ljudima – kazao je nedavno ministar za pitanja branitelja FBiH Salko Bukvarević.

Registar branitelja

Najviše bure izazvao je Zakon o pravima branitelja i njihovih obitelji s obzirom na to da on predviđa izradu registra branitelja koji je trebao biti javno objavljen. Međutim, zahvaljujući amandmanima zastupnika HDZ-a BiH, odredba koja se odnosila na objavu registra brisana je iz zakona. Tako sada u zakonu stoji kako će se registar branitelja izraditi, ali ne i da će biti objavljen. Do eventualne objave tog registra može doći ako Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donese poseban zakon koji treba uskladiti sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka u BiH jer je Agencija za zaštitu osobnih podataka u BiH na te odredbe dala negativno mišljenje s detaljnim obrazloženjem. Stupanjem na snagu Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji bit će provedena presuda Ustavnog suda FBiH od 7. studenoga 2012. godine kojom je utvrđeno kako članak ovog zakona, kojim je propisan cenzus za korisnike prava na mjesečni novčani dodatak po osnovi ratnog priznanja ili odličja, nije u suglasnosti s Ustavom FBiH. (večernji.ba)

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Vijeće ministara jednoglasno usvojilo proračun. On iznosi 950 milijuna KM

Objavljeno

na

Objavio

Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici jednoglasno usvojilo dokument Okvirnog proračuna Bosne i Hercegovine za razdoblje 2018.-2020. godine.

”Poslije toga smo jednoglasno usvojili ažurirani Program javnih investicija BiH za razdoblje 2018.-2020. godina”, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić na press-konferenciji nakon sjednice.

Po njegovim riječima, i jedan i drugi dokument su bili ključna baza, ključna smjernica, ključna podloga za usvajanje ”današnjeg najvažnijeg dokumenta“ koji je Vijeće ministara BiH usvojilo jednoglasno, a to je proračun institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu.

”Proračun je usvojen jednoglasno. On iznosi 950 milijuna KM”, kazao je predsjedavajući Zvizdić.

Vijeće ministara BiH je danas utvrdilo i Prijedlog zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i on ide u dalju parlamentarnu proceduru.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari